....

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΑΪΒΑΖ: ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΩΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΔΡΑΣΤΗ - ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΒΑΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

 

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία ο Γιάννης Λάλας την φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει η «Ζούγκλα», φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πάτησε 13 φορές την σκανδάλη και σκότωσε τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ.

Η σύλληψη του Γιάννη Λάλλα, ενός εκ των δύο αδελφών που συνελήφθησαν την Παρασκευή 28 Απριλίου για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πραγματοποιήθηκε στις τρείς το απομεσήμερο στον Νέο Βουτζά. Ο ίδιος όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς βγήκε από το σπίτι του και παραδόθηκε ήσυχα.

Παράλληλα το Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ συλλάμβανε στα γραφεία καθαρισμού στη Νίκαια τον μεγάλο αδελφό του Γιάννη, τον Στράτο, 48 ετών. Σύμφωνα με τα μαγνητοσκοπημένα στοιχεία που έχουν προκύψει από εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος, προκύπτει πώς ο αναβάτης της μηχανής που καθόταν πίσω και είχε στα χέρια του το πιστόλι με τον σιγαστήρα που είναι και το όπλο του εγκλήματος ήταν ο Γιάννης Λάλας. Από το ανακριτικό υλικό προκύπτει δε, πώς ο οδηγός του λευκού βαν που συνόδευε την μηχανή των φυσικών δολοφόνων, ήταν ο Στράτος Λάλας.

Το φερόμενο βανάκι

Το Ανθρωποκτονιών κατέληξε να ταυτοποιήσει την εμπλοκή των αδελφών Λάλα στην δολοφονία από τον εντοπισμό του λευκού βαν στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Το βαν αυτό έφερε στην καρότσα του την διεύθυνση της εταιρίας καθαρισμού ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η σύζυγός του Στράτου Λάλα και η οποία είναι αλβανικής καταγωγής. Όπως άλλωστε αλβανικής καταγωγής είναι και η γυναίκα του Γιάννη Λάλα. Από τον έλεγχο επί του μαγνητοσκοπημένου υλικού προέκυψε πώς καμία πολυκατοικία στην γειτονική προς την κατοικία του Καραϊβαζ στην περιοχή δεν διατηρούσε συμβόλαιο καθαρισμού με την εταιρεία της συζύγου του Στράτου Λάλα. Μήνες μετά, το Ανθρωποκτονιών έστειλε μία ομάδα αστυνομικών που προφασίστηκαν οικονομικό έλεγχο. Το σύνολο των υπαλλήλων της εταιρείας καθώς και ο Στράτος Λάλας ανακρίθηκαν.

Προέκυψε μόνον πώς την επίμαχη ημέρα της δολοφονίας κανένας υπάλληλος της εταιρείας δεν οδήγησε το βαν εκείνο το εικοσιτετράωρο. Ο μόνος που θα μπορούσε να το οδηγήσει εκ των πραγμάτων ήταν ο Στράτος Λάλας.

 

Τι εγραφε ο Στρατος Λάλας στο facebook. Προειδοποιούσε;
Τι εγραφε ο Στρατος Λάλας στο facebook. Προειδοποιούσε;

 

Τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα... «μαγειρέματα» του Γιάννη Λάλα

Το Ανθρωποκτονιών κατάφερε εν τω μεταξύ να εντοπίσει το κατάστημα από το οποίο τα δύο αδέλφια Λάλα προμηθεύτηκαν δύο πακιστανικά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία Καραϊβαζ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα δύο τηλέφωνα αγοράστηκαν από κατάστημα στους Αμπελόκηπους. Μάλιστα ο άνθρωπος που πούλησε τα τηλέφωνα εθεάθη να συνομιλεί αμέσως μετά την δολοφονία με άτομα το όνομα του οποίου αναφέρεται στην δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα για την υπόθεση Καραϊβάζ.

Ανατρέχοντας στο αστυνομικό ρεπορτάζ των τελευταίων ετών προκύπτει πώς τα ονόματα των δύο αδελφών Λάλα εμπλέκονται στην δολοφονία του πυγμάχου Κοντογιώργη αλλά και του θείου του πυγμάχου , του Καπίρη ή Κεφάλα όπως ήταν γνωστός . Όμως προκύπτει και μία ακόμη εμπλοκή σε υπόθεση δολοφονίας την Ανατολική Αττική καθώς και μία περίεργη σχέση, ενδεχομένως ολέθρια, με άλλο άτομο που διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη Δυτική Αττική. Τον Μάλαμα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διατηρούσε μία φιλική σχέση με τον Μάλαμα η δολοφονία του οποίου σφράγισε ανεξίτηλα την εγκληματική δραστηριότητα της τελευταίας δεκαετίας στον επονομαζόμενο κύκλο του αίματος της Greek Mafia.

Τα αδέλφια Λάλα διατηρούσαν μία καφετέρια στα Δυτικά Προάστια η οποία ήταν και επίκεντρο συναντήσεων για….δουλειές. Κάποια στιγμή το μαγαζί αυτό «επισκέφτηκε» κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διαπίστωσε πώς επρόκειτο για ένα «μαγαζί βιτρίνα». Το μαγαζί έκλεισε. Κάποιοι ισχυρίζονται πώς ο άνθρωπος που «καθοδήγησε» την Οικονομική Αστυνομία ήταν ο Μάλαμας.

Την τελευταία περίοδο ο Γιάννης Λάλας κυκλοφορούσε με μία κόκκινη Ferrari . Πολλοί αναρωτήθηκαν που βρήκε τα λεφτά για την αγορά της. Κάποιοι ισχυρίζονται πώς τα χρήματα προέρχονται από μία ακόμη «δουλειά» στην Ανατολική Αττική αυτή τη φορά. Άλλωστε ο «Μάγειρας», διότι αυτό είναι το παρατσούκλι του Λάλα στην πιάτσα, έχει την φήμη αποτελεσματικού ατόμου. Πολύ αποτελεσματικού.

 Το «βαρύ όνομα» πίσω από τα σίδερα

Αν πάμε πίσω, αρκετά πίσω στον χρόνο τότε, ψάχνοντας τις δικογραφίες, θα αντιληφθούμε πώς κάποια στιγμή υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες κατά ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου στον κόσμο της νύχτας. Το άτομο αυτό βρίσκεται στη φυλακή.  Ορισμένοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν πώς ο άνθρωπός αυτός έχει σχέση με την υπόθεση Καραϊβάζ. Ενδεχομένως να εμπλέκεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην δολοφονία του δημοσιογράφου. Υπάρχει δικογραφία στην οποία εμπεριέχεται κατάθεση του δημοσιογράφου σχετικά με την περιγραφή της δραστηριότητας αυτού του ατόμου.

Από τα ανώτερα κλιμάκια της ΓΑΔΑ έγινε γνωστό πώς στη δικογραφία για την υπόθεση αυτή αναφέρεται το όνομα του ηθικού αυτουργού στην δολοφονία Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες από το Ανθρωποκτονιών συγκλίνουν πώς πρόκειται για τον «τελευταίο κανονικό μπράβο της νύκτας» που έχει απομείνει. Είναι λοιπόν ζήτημα εικοσιτετραώρων να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

https://www.zougla.gr/greece/article/gianis-lalas-o-feromenos-os-dolofonos-tou-karaivaz

 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ένα λευκό βαν χρησιμοποίησαν τα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, πριν από δύο χρόνια.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εντόπισαν το λευκό αυτοκίνητο, που ακολουθούσε τις κινήσεις των δύο δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου, οι οποίοι αποχώρησαν από το σημείο με μηχανάκι.

Το συγκεκριμένο όχημα ήταν και αυτό που οδήγησε στη σύλληψη των δύο πρώτων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 48 και 40 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ήδη στον ανακριτή από όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Όπως αποκαλύφθηκε το λευκό βαν ανήκει στην εταιρεία της συντρόφου ενός εκ των δύο δραστών και το οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες.

Αναζητούνται και άλλα άτομα

Μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών που εξετάζει για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου βρίσκεται στις φυλακές.

Τι τους πρόδωσε

Τα δύο αδέλφια είχαν κληθεί πριν από περίπου 20 ημέρες στην Ασφάλεια, με τους αστυνομικούς να τους ζητούν να δώσουν εξηγήσεις για την παρουσία του συγκεκριμένου βαν για δύο ημέρες αρκετά κοντά στην κατοικία του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο απέδωσαν το γεγονός σε σύμπτωση, με τους αστυνομικούς να μην πείθονται από τα λεγόμενά τους.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments