....

ΔΠΕ ΠΕΛΛΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

«Τα παιδιά!!! Η ελπίδα του κόσμου»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

“Τα παιδιά!!!Η ελπίδα του κόσμου”, ήταν ο τίτλος της Διαδικτυακής Ημερίδας, που διοργανώθηκε από την ΔΠΕ ΠΕΛΛΑΣ δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ελισάβετ Φράγκου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 18:00-20:00.

Κεντρική εισηγήτρια στην Ημερίδα ήταν η κ. Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και π. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού. Τίτλος εισήγησης: «Τα Δικαιώματα του Παιδιού στη σχολική καθημερινότητα: Η οπτική του Συνηγόρου του Παιδιού».

Η Ημερίδα με την εξαιρετική και χειμαρρώδη εισηγήτρια, άγγιξε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα που συναντώνται συχνά στην σχολική κοινότητα και η διαχείρισή τους συναντάει δύσκολα μονοπάτια. Ζητήματα που στην εποχή μας έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις, όπως η παιδική κακοποίηση και παραμέληση, η βία σε κάθε της μορφή, η μη αποδοχή του διαφορετικού. Η επιμορφωτική συνάντηση, άφησε σε όσες/ους συμμετείχαν ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και ασφάλειας στα τεράστια και ζωτικής σημασίας κοινωνικά θέματα, που το σχολείο ως κύτταρο και φορέας της κοινωνίας, καλείται να διαχειριστεί.


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments