....

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρόκειται για τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Δράμας και δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπουν σε ΜΕΘ ελλείψει κλινών.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς το εφιαλτικό σενάριο της μεταφοράς ασθενών με κορωνοϊό προς τη νότια Ελλάδα, αφού τα νοσοκομεία στον Βορρά έχουν φτάσει, όσον αφορά τις ΜΕΘ, στον απόλυτο κορεσμό.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών κορωνοϊού από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Αθήνα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Δράμας και ελλείψει κρεβατιού σε ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή, μεταφέρονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας και από εκεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 θα πετάξουν για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευεσίνας. Από εκεί θα τους παραλάβουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία της Αθήνας προκειμένου να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ: Νέοι σε ηλικία οι ασθενείς

Όπως αναφέρει για την άσχημη εξέλιξη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι τρεις ασθενείς που μεταφέρονται από τη Δράμα είναι νέοι σε ηλικία.

Μεταφέρθηκαν ήδη σε ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Καβάλας και αναμένουν την αεροδιακομιδή τους με κάψουλες στην Αττική.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα», λέει ο κ. Γιαννάκος

Πηγή φωτογραφίας: ekabnews

 
,

Πηγή: https://www.voria.gr/article/koronoios-me-aerodiakomidi-metafora-astheno...

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments