....

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "νεοSOS"

Α. Πραγματοποιηθείσες

«Χελιδονίσματα»

Ο Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού Κύκλου Εδεσσαίου ποταμού «νεοSOS», συνεχίζοντας τις Ανοιξιάτικες δραστηριότητές του, πραγματοποίησε το Σάββατο 4/4, την εκδήλωση με τίτλο «Χελιδονίσματα», στο πάρκο των Καταρρακτών.

Μικροί και μεγάλοι, υποδέχτηκαν τον ερχομό της Άνοιξης και των χελιδονιών, φτιάχνοντας φωλιές από πηλό με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου.

Παράλληλα παιδιά και γονείς συμμετείχαν σε παιχνίδι γνωριμίας και σε διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, με θέμα τη νεράιδα των Καταρρακτών και το υγρό στοιχείο.

Τις δραστηριότητες αγκάλιασαν πολλοί φίλοι του Συλλόγου αλλά και επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη μας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το Σύλλογο «νεοSOS» σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τη στήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Β. Μελλοντικές διοργανώσεις

 «Φωτογραφίζοντας τις ανθισμένες κερασιές»

Την Κυριακή 26/4, προγραμματίζεται πεζοπορία για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, με προορισμό τις πηγές του Εδεσσαίου ποταμού, φωτογραφίζοντας την ανοιξιάτικη ύπαιθρο.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 το πρωί, στην περιοχή του Αϊ – Γιώργη Βρυττών. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσα από το χωριό των Βρυττών και διασχίζοντας τους κερασώνες, θα φτάσουμε στις πηγές του Εδεσσαίου, αποτυπώνοντας στο φωτογραφικό φακό, τις ανθισμένες κερασιές και τις σπάνιες ορχιδέες που αυτήν την εποχή ανθίζουν στα υγρολίβαδα της περιοχής.

Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε τη μαγεία του τόπου μας, βάζοντας ο καθένας την προσωπική του ματιά στη συλλογική προσπάθεια.

 

Παράλληλα το Κέντρο Πληροφόρησης Άγρα – Βρυττών –Νησίου, θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, ώρες 11:00 – 13:00.

 Μέλη και φίλοι του Συλλόγου,  θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την αξία και τη σημασία των Υγροτόπων. 
Επίσης θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαριότητας και περιποίησης του περιβάλλοντος χώρου που ξεκίνησαν το Μάρτιο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ο σύλλογος θα προχωρήσει και σε εργασίες συντήρησης του κέντρου, αφού δυστυχώς, εξαιτίας της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας της προηγούμενης περιόδου, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές φθορές. 
 

Γ. Θέμα: «Διοργάνωση Έκθεσης ζωγραφικής και κολλάζ»

 

Ο Σύλλογος Υδρολογικού Κύκλου Εδεσσαίου ποταμού «νεοSOS», προγραμματίζει Έκθεση ζωγραφικής και κολλάζ με θέμα:

«Το ποτάμι μας, η έμπνευσή μου».

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις του Συλλόγου, στις αρχές του Μάη.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε’ και Στ’ δημοτικού και μαθητές/τριες Γυμνασίων Δήμου Έδεσσας. Οι διαστάσεις και τα υλικά των έργων αφήνονται στην ελεύθερη επιλογή των συμμετεχόντων και η ημερομηνία ολοκλήρωσής τους ορίζεται η 30 Απριλίου 2015.Τα έργα θα συγκεντρωθούν έπειτα από τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία.

Σκοπός της Έκθεσης είναι η ανάδειξη του ποτάμιου οικοσυστήματος, η περιβαλλοντική και κοινωνική του αξία, η εκτίμηση του περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά των μαθητών.  

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, στα τηλέφωνα: 6977294931 και 6955811027 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: envneosos@gmail.com.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments