....

ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» 840 ΧΙΛ/ΤΡΑ (VIDEO)

Ένα μονοπάτι 840 χιλιομέτρων θα περπατήσουν δυο Θεσσαλονικιές, εξερευνώντας την φύση και τους εαυτούς τους μέσα από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Η διαδρομή αυτή, θα κινηματογραφηθεί, «αποθηκεύοντας» κάθε λεπτό και βήμα τους.

 Aπό τον Θεολόγο Ηλιού 

Την Δήμητρα  Αλεξανδρή και την Αγάπη Κοσμίδου τις ένωσε η αγάπη τους για την ορειβασία. Γνωρίστηκαν στο δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, στον Σμόλικα. Έκαναν ορειβασία και πέρασαν ένα βράδυ μαζί στο βουνό. Από τότε έχουν αποκτήσει μια σχέση φιλίας που ανέπτυξαν στη Θεσσαλονίκη.

Η Δήμητρα Αλεξανδρή έχει σπουδάσει Κινηματογράφο στην Αγγλία και η Αγάπη Κοσμίδου είναι φωτογράφος. Έχουν ασχοληθεί και οι δυο με δουλειές εκτός του επαγγέλματος τους, αλλά φέτος το καλοκαίρι, θα χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, για το δικό τους ντοκιμαντέρ.

«Camino del Norte» (O δρόμος του Βορρά), μια πεζοπορία 840 χιλιομέτρων στην Ισπανία. Θα ξεκινήσουν από το Ιρούν και θα φτάσουν στο Φιστέρα. Θα εξερευνήσουν το μονοπάτι μέσα από τη φύση, τις προσωπικές ιστορίες άλλων συνοδοιπόρων και τις δυσκολίες που θα αντικρίσουν από την διαβίωση στο δρόμο αυτό.

«Πλέον έγινε όνειρο και των δυο»

«Την διαδρομή αυτή την είχα ακούσει παλιότερα, καθώς έμενα για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ισπανία. Αλλά φέτος το Νοέμβριο μου έκανε το «κλικ». Στην αρχή ήταν πολύ προσωπικοί οι λόγοι που ήθελα να το κάνω. Είπα θα πάρω την κάμερα και θα πάω να το περπατήσω. Μετά σκέφτηκα ότι μπορώ να κάνω ένα ντοκιμαντέρ την διαδρομή» λέει η Δήμητρα Αλεξανδρη στο Seleo.

Αρχικά, όπως δηλώνει η Δήμητρα, ήθελε να κάνει την διαδρομή μόνη της, αλλά ύστερα σκέφτηκε ότι θα ήταν ιδανικό να το προτείνει στην Αγάπη. «Φίλοι και γνωστοί με παρότρυναν να πάω με παρέα, αλλά εγώ ήμουν κάθετη ότι θα το κάνω μόνη μου. Τελικά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω μαζί με την Αγάπη, επειδή πηγαίνουμε μαζί σε ορειβασίες, είναι φωτογράφος και φίλη μου. Της το πρότεινα και δέχθηκε. Πλέον έγινε όνειρο και των δυο να πάμε».

Φωτογραφία του χρήστη Camino del Norte.

Η διαδρομή

Πρόκειται για μια χιλιομετρική και όχι υψομετρική πορεία που θα κρατήσει ένα μήνα και κάτι. Αποφάσισαν να το κάνουν τώρα που δεν τους δεσμεύει τίποτα και το ταξίδι θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, κάπως έτσι:

«Θα πάμε Αθήνα για να πάρουμε αεροπλάνο για Μαδρίτη. Από εκεί θα πάρουμε τρένο ή λεωφορείο για το Ιρούν και μετά θα περπατήσουμε με τα πόδια μέχρι το Φινιστερα , που είναι 21 χιλιόμετρα μετά το Σαντιάγο και βλέπει ωκεανό».

«Σαν δρόμος δεν είναι δύσκολος, θέλει υπομονή και να πάρεις την απόφαση. Σίγουρα χρειάζεται μια φυσική κατάσταση, καθώς είναι ένα συνεχόμενο περπάτημα. Αρχικά σκεφτήκαμε να μένουμε σε σκηνή αλλά μετά από επικοινωνία που είχα με ανθρώπους που έκαναν την διαδρομή, μου πρότειναν να μείνω σε καταφύγια που έχει στην διαδρομή ανά 30χιλιόμετρα» λέει η Δήμητρα Αλεξανδρή και συνεχίζει:

«Θέλουμε να έχουμε μετρημένο το βάρος μας, γιατί πέρα από το πεζοπορικό εξοπλισμό θα έχουμε και το κινηματογραφικό εξοπλισμό που είναι βαρύς. Θα κουβαλάμε κάμερα, φακούς, ένα μίνι drone… θα έχουμε πολύ πράγμα!»

Η φύση και οι άνθρωποι

Σίγουρα στην διαδρομή θα συναντήσουν το μεγαλείο της φύσης. Αλλά για αυτές μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι συναντήσεις με άλλους συνοδοιπόρους και οι ιστορίες τους.

«Για εμάς το ενδιαφέρον είναι ότι θα συναντήσουμε και άλλους συνοδοιπόρους. Έχει και αυτόν το σκοπό αυτός ο δρόμος, να γνωρίσεις και άλλους ανθρώπους. Πολλοί συνδυάζουν την πεζοπορία με άλλου σκοπούς, είτε είναι η εξερεύνηση, η αγάπη για την φύση, είτε είναι ένα τάμα. Θα συναντήσουμε κόσμο, θα εξερευνήσουμε την φύση αλλά θα εξερευνήσουμε και τους εαυτούς μας μέσα στις κακουχίες» αναφέρει η Δήμητρα.

Φωτογραφία του χρήστη Camino del Norte.

Πρώτη φορά θα κινηματογραφηθεί η διαδρομή από Θεσσαλονικείς

Είναι η πρώτη φορά που δυο Θεσσαλονικιές θα κάνουν ντοκιμαντέρ την διαδρομή «Ο δρόμος του Βορρά». «Στην αρχή ξεκίνησε σαν ιδέα για πεζοπορία, καθώς μας αρέσει η φύση, το βουνό και το περπάτημα. Ήταν σίγουρο, έτσι και αλλιώς ότι θα είχαμε μια κάμερα μαζί μας. Έτσι σκεφτήκαμε, να το κάνουμε ντοκιμαντέρ».

Μέχρι στιγμής, οι δυο Θεσσαλονικιές, έχουν πληρώσει με δικά τους χρήματα τον κινηματογραφικό εξοπλισμό. Σύντομα, θα ξεκινήσουν ένα Crowd funding, ώστε να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού.

«Θέλουμε να βρούμε κάποιον χορηγό, ώστε να ενισχύσει το εγχείρημα μας. Το ντοκιμαντέρ σίγουρα θα το δείξουμε σε φεστιβάλ, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει αν θα το πουλήσουμε». 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments