....

ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ 50ΡΙΚΑ

Να πλημμυρίσει ο Βόλος με πλαστά χαρτονομίσματα είχαν στόχο οι δύο νεαροί δράστες.

Δυο νεαροί στο Βόλο είχαν βρει ένας δικό τους τρόπο να διασκεδάζουν και να κάνουν αγορές βγάζοντας παράλληλα και χρήματα.

Λόγος γίνεται για δύο νεαρούς άνδρες που με φωτοτυπίες χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ έκαναν αγορές σε καταστήματα και διασκέδαζαν εισπράττοντας μάλιστα και τα γνήσια ρέστα.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, χάλασαν τα σχέδια των δύο νεαρών που φαίνεται πως στόχος ήταν να γεμίσουν την τοπική αγορά του Βόλου με κίβδηλο χρήμα.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία που δέχθηκαν οι αρχές ότι οι νεαροί δράστες προσπάθησαν να αγοράσουν καφέ με πλαστό χαρτονόμισμα από ένα κατάστημα της πόλης, η αστυνομία εντόπισε τους δυο παραχαράκτες ηλικίας 22 και 23 χρόνων το απόγευμα της Κυριακής, 7 Μαΐου 2023 και τους ακινητοποίησαν. Στην κατοχή τους, καθώς και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του ενός το οποίο κατασχέθηκε, βρήκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ υποτιθέμενης αξίας 1.450 ευρώ και 1.040 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα από τα ρέστα.

Πάντως, όπως φαίνεται, είχαν πληρώσει και το βράδυ του Σαββάτου με φωτοτυπίες χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε δύο καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων παρέδωσαν στις αρχές τα "πέτσινα" τραπεζογραμμάτια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ταυτόχρονα, η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα και να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός πλαστών χαρτονομισμάτων που διοχετεύθηκαν στην αγορά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments