....

ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA

Ένας 59χρονος υποστηρίζει ότι εμφάνισε συμπτώματα αμέσως μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, τα οποία επιδεινώθηκαν μέσα στις επόμενες ημέρες - Και δεύτερο περιστατικό στην Κρήτη με θρόμβωση σε 35χρονο που μπορεί να συνδέεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, μίλησε ο 59χρονος μουσικός και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος –όπως υποστηρίζει ο ίδιος– εμφάνισε συμπτώματα αμέσως μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca, τα οποία επιδεινώθηκαν μέσα στις επόμενες ημέρες, με συνέπεια να εισαχθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος, μιλώντας στο zarpanews.gr, είπε πως «το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το 2ο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο». Μάλιστα, σημείωσε ότι «μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή».

Όπως ανέφερε, στη συνέχεια διασωληνώθηκε στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων και του χορηγήθηκαν αντιπηκτικά. Το έκτακτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε και τώρα εξετάζεται εάν το πρόβλημα οφείλεται στο εμβόλιο. Ο ίδιος σημειώνει πως «δεν γίνεται να αποκτά κάποιος θρόμβωση στο αίμα, να πηγαίνει στον πνεύμονα και να παθείνει μάλιστα πνευμονική εμβολή μέσα σε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό. Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο».

«Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του βαίνει καλώς, όμως ο ίδιος νιώθει ακόμα μία ενόχληση σε βαθιά αναπνοή. 

Και δεύτερο περιστατικό

Στο ΠΑΓΝΗ, και συγκεκριμένα στην Αγγειοχειρουργική Κλινική, νοσηλεύεται ένας 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα ο οποίος εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση 12 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το πρωί της Δευτέρας στο ΠΑΓΝΗ καθώς είχε παραλύσει το αριστερό του πόδι και αμέσως εισήχθη στο χειρουργείο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Και σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται να διερευνηθεί εάν το περιστατικό σχετίζεται με τον εμβολιασμό του.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments