....

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙA ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "COSMOS"

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας  με την παρούσα  επιστολή επιθυμεί να σας κοινοποιήσει απόφαση του Δ.Σ. για την δυσαρέσκεια και αντίρρηση όσον αφορά τις <<εκπαιδευτικές>> εκδρομές που διοργανώνονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της πόλης μας .

            Με δυσαρέσκεια αντιμετωπίζουμε τις εκδρομές που διοργανώνονται στο Εμπορικό Κέντρο ΚΟΣΜΟΣ της Θεσσαλονίκης ,δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τί παρέχει στους νέους της πόλης μας μια εκδρομή τέτοιου είδους.Ο στόχος των  εκπαιδευτικών εκδρομών κατά την γνώμη μας,είναι να παρέχουν στα παιδιά γνώση και εμπειρία, μια τέτοιου είδους εκδρομή σε έναν χώρο που συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι μόνο κινδύνους ελοχεύει.

Συμβάντα  απώλειας αντικειμένων ή κίνδυνοι για την προσωπική ακεραιότητα των παιδιών έχουν γίνει γνωστά πολλές φορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Το μόνο που καταφέρνει μια τέτοιου είδους εκδρομή,είναι να διαμορφώσει καταναλωτική συνείδηση στους νέους, που έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη του τόπου που μπορεί αύριο να δραστηριοποιηθεί.

            Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε και κάποιες κοινωνικές προεκτάσεις από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δύσκολη θέση πάρα πολλές οικογένειες,τα παιδιά απαιτούν από τους γονείς έξτρα χαρτζιλίκι για να μπορέσουν να κάνουν αγορές βλέποντας άλλα παιδιά που ο οικονομικός προυπολογισμός το επιτρέπει.

          Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψην σας τις παραπάνω επισημάνσεις ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον συνέπειες για τον τόπο και τον οικογενειακό προυπολογισμό του κάθε Εδεσσαίου πολίτη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments