......

Ε.Α.Σ.: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ)  Κεφαλληνίας  &  Ιθάκης ενημερώνει  ότι ο Οργανισμός Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  με ανακοίνωση του ζητά πίσω επιδοτήσεις που δεν έπρεπε να δοθούν, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

         Συγκεκριμένα σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016  ο Οργανισμός Πληρωμών προχωρά στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2018.

          Αναλυτικότερα οι οφειλές χωρίζονται στις παρακάτω ς κατηγορίες: Αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά, Οφειλές από διοικητικές κυρώσεις και Οφειλές από κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης.

          Οι ΘιακοΚεφαλονίτες παραγωγοί που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες  έχουν δικαίωμα ένστασης,  έως  Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου  2019.

          Σε περίπτωση μη καταβολής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και μη υποβολής έγγραφης ένστασης, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ή οι έγγραφες παρατηρήσεις κριθούν αβάσιμες, ο Οργανισμός Πληρωμών  θα προχωρήσει την διαδικασία ανάκτησης κατά περίπτωση βάσει του Ν.2520/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

         Διευκρινήσεις παρέχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ  στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

 Από  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Οργανισμός Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με ανακοίνωση του ζητά πίσω επιδοτήσεις που δεν έπρεπε να δοθούν, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν. Συγκεκριμένα σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (ΕΕ) 1306/2016 ο Οργανισμός Πληρωμών προχωρά στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2018. Αναλυτικότερα οι οφειλές χωρίζονται στις παρακάτω ς κατηγορίες: Αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά, Οφειλές από διοικητικές κυρώσεις και Οφειλές από κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης. Οι ΘιακοΚεφαλονίτες παραγωγοί που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες έχουν δικαίωμα ένστασης, έως Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019. Σε περίπτωση μη καταβολής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και μη υποβολής έγγραφης ένστασης, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ή οι έγγραφες παρατηρήσεις κριθούν αβάσιμες, ο Οργανισμός Πληρωμών θα προχωρήσει την διαδικασία ανάκτησης κατά περίπτωση βάσει του Ν.2520/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Διευκρινήσεις παρέχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι. Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ Πηγή: www.inkefalonia.gr
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments