....

ΕΔΕΣΣΑ: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ [VIDEO PHOTOS]

Χθες το μεσημέρι 24-8-2019  αγρότες από χωριά της περιοχής Βεγορίτιδας [Άρνισσα Περαία Παναγίτσα Άγιο Αθανάσιο Ζέρβη και Ξανθόγεια] και αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο 18ο χιλ/τρο της Ε.Ο. Έδεσσας Φλώρινας [θέση Αλυσίδα] έξω από την Άρνισσα- Πέλλας.

Δυναμικά οι ροδακινοπαραγωγοί αποφασισμένοι και εξοργισμένοι για τις απαράδεκτα χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές των ροδακίνων που ολοένα και κάθε χρόνο γίνονται και πιο χαμηλές φτάνοντας τα επίπεδα τιμών πριν από 10 χρόνια!

Βασικό τους αίτημα η προστασία και η αύξηση της τιμής των ροδάκινων με γεγονός τις χαμηλές τιμές που ορίζουν οι εμπόροι, οι αγορές και οι  βιομηχανίες κονσερβοποίησης και χυμοποίησης να μειώνουν δραματικά τα έσοδα των αγροτών οι οποίοι μαθηματικά δεν ανταπεξέρχονται με το κόστος της παραγωγής συγκομιδής κλπ. των ροδάκινων.

Ένα ερώτημα για τις τιμές των ροδακίνων που αναζητείται να απαντηθεί εδώ και χρόνια, πως είναι δυνατόν οι τιμές με 0.5 λεπτά  έως και 0.25 λεπτά το κιλό στα ροδάκινα (σχεδόν 1 € την κλούβα) από τα χέρια των αγροτών παραγωγών να φτάνουν στην αγορά έως τα 3 και έως 7 ευρώ το κιλό στους καταναλωτές μέσω των εμπόρων και στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Αυτή η αγανάκτηση έκανε τους αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα να κάνουν αυτή την διαμαρτυρία στο 18ο χιλ/τρο  Ε.Ο. Εδεσσας – Φλώρινας όπου απέκλεισαν την Εθνικό Οδό και όλοι πέταξαν ροδάκινα στον δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο σημείο όπου εγινε ο αποκλεισμός της Ε.Ο. από τους αγρότες  ήταν και η Τροχαία Έδεσσας όπου έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διελευση των οχημάτων.

Επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες σήμερα δεν μάζεψαν ροδάκινα και δεν παρέδωσαν καμιά ποσότητα σε εμπόρους και  βιομηχανίες της περιοχής.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο τι ακριβώς απαιτούν οι ροδακινοπαραγωγοί και όπως επίσης θα δείτε στις φωτογραφίες πετούν τα ροδάκινα κυριολεκτικά έξω από τα χωράφια τους  διότι θα προκαλέσουν ζημιά στα δέντρα τους.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments