....

ΕΔΕΣΣΑ : ΑΝΑΞΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ (VIDEO PHOTOS)

 

 

Πρίν λίγους μήνες αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε διάφορα στοιχεία  αλλά και με λήψη  βίντεο  από τις εγκαταστάσεις του  βιολογικού καθαρισμού στο Κάτω Γραμματικό ΄Εδεσσας. Συλλέγοντας τα στοιχεία προκειμένου να κάνουμε το σχετικό δημοσίευμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 29-1-2018 μας πρόλαβε με ερώτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Φουνταλής όπως θα δείτε στο δεύτερό μας βίντεο παρακάτω ο οποίος έκανε το ερώτημα τι γίνεται με τον εγκαταλελειμμένο  βιολογικό καθαρισμό στο Κάτω Γραμματικό για τους οποίο και  δαπανήθηκαν τόσο χρήμα!!!
Μετά το ερώτημα η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Ζδρού προσπάθησε να δικαιολογηθεί με την πρόφαση ότι τα δύο αυτά έργα δεν έχουν παραδοθεί επίσημα από την Αποκεντρωμένη.
Εύλογο το απλό ερώτημά όλων μας είναι  ότι έπρεπε να παραδοθεί επίσημα για να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις των δύο παραπάνω βιολογικών;  καθώς όπως εμείς οι ίδιοι διαπιστώσαμε ότι οι εγκαταστάσεις έχουν ήδη βανδαλιστεί.  


Το ιστορικό της κατασκευής των δύο βιολογικών είναι το εξής :

Πριν τον θεσμό του Καλλικράτη στους Δήμους την περίοδο που υπήρχε ο Δήμος Βργορίτιδας επί  Δημαρχίας του Γιώργου Παρθενόπουλου πραγματοποιήθηκε η μελέτη και παραδόθηκε το έργο των βιολογικών των Άνω και Κάτω Γραμματικού επι δημαρχίας Αθανασίου Κάρτα σε πλήρη λειτουργία και στην συνέχεια μετά την αναδιοργάνωση των Δήμων περιήλθαν όλοι οι βιολογικοί στον Δήμο Έδεσσας και έκτοτε εγκαταλειφθήκαν, τόσο κατά την 1η θητεία του Δημάρχου κ.Γιάννου και όπως αυτό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα οι βιολογικοί να είναι εγκαταλειμμένοι και αφημένοι στο έλεος του Θεού.
Αμφιβάλλουμε έτσι αν ο Δήμαρχος γνώριζε αν υπάρχουν αυτά τα δυο έργα των Βιολογικών καθαρισμών στο Άνω και Κάτω Γραμματικό, όπως επίσης θεωρούμε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει που βρίσκονται!

 

Εμείς λοιπόν ως WWW.TASTV.GR  ως τοπικό μέσο ενημέρωσης θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Δημάρχου ακολουθώντας  τον δρόμο της Δικαιοσύνης καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε στον Εισαγγελέα Έδεσσας για την απόδοση των ευθυνών στους αρμόδιους υπεύθυνους της  εγκατάλειψης των δύο σημαντικών αυτών έργων  στο Άνω και Κάτω Γραμματικό για τους οποίος δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα του Δημοσίου και με το αποτέλεσμα της μη λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών είναι να ρυπαίνεται από τα μη επεξεργασμένα λύμματα η λίμνη Βεγορίτιδα μέσω ποταμού  που οδηγεί σε αυτή.


Δείτε παρακάτω στο βίντεό μας τις αδιαμφισβήτητες εικόνες που καταγράψαμε με την κάμερά μας και βγάλτε όλοι τα δικά σας συμπεράσματα:

 

 


2018_D275 2018_D276 2018_D278 2018_D279 2018_D280 2018_D281

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments