....

ΕΔΕΣΣΑ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ & ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6937939080

Νοέμβρης, 2018

Τετάρτη 28 ΝοέμβρηΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, που έχουν εξαγγείλει ήδη η Ομοσπονδία μας μαζί με μια σειρά δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, άλλες Ομοσπονδίες, δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία είναι επιβεβλημένη, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες – όχι τα κέρδη των λίγων και δεν δείχνουμε καμία ανοχή στην προπαγάνδα και τα ψέματα της κυβέρνησης.

 

Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή!

Ήρθε η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η «έξοδος από τα μνημόνια» είναι κενό γράμμα για εμάς, τους εργαζόμενους. Ειδικά στον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών που είμαστε πρότυπο για τον ΣΕΒ, γιατί είμαστε ο πρώτος κλάδος στην μεταποιητική βιομηχανία κατέχοντας το 25% του συνόλου με μέση ετήσια ανάπτυξη 16% στα χρόνια της κρίσης. Με τις περισσότερες εξαγωγές από όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, με τη μεγαλύτερη κερδοφορία για τα αφεντικά.

Η απεργία στις 28 Νοέμβρη αποτελεί  απάντηση στους επιχειρηματίες του κλάδου μας που ενώ αυτοί θησαυρίζουν και είναι μες στη χλιδή από το δικό μας κόπο και ιδρώτα, εμείς δουλεύουμε με μεροκάματα πείνας. Πολλές φορές απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με επιστροφές δώρων και επιδομάτων, υπό την απειλή της απόλυσης. Με τρομοκρατία, εργατικά ατυχήματα, με πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις βασικές, καθημερινές ανάγκες τις δικές μας, αλλά και των οικογενειών μας.

Απεργούμε και Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τους εργοδότες του κλάδου.
  • Επαναφορά κατώτερου μισθού Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. στα 751€.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600€, ουσιαστική κάλυψη των ανέργων.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις.
  • Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου

 

Να νικήσουμε την απογοήτευση, την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία.

Φτάνει πια η μίζερη άποψη: «δεν γίνεται τίποτα», ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμή μας, το πείσμα μας.

Οι κατακτήσεις του 8ωρου, των ΣΣΕ, η προστασία της μητρότητας, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια, η σύνταξη, το επίδομα ανεργίας, η αποζημίωση απόλυσης έγιναν με αγώνες σε σύγκρουση με την εργοδοσία και ανυποχώρητη ταξική πάλη. Δεν είναι ανίκητοι, μπορούμε να τους νικήσουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Συγκεντρώσεις:

         - ΕΔΕΣΣΑ      : 11.30 Π.Μ. Μικροί Καταρράκτες

- ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: 11.30 Π.Μ. Πλατεία ΕΠΟΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments