......

ΕΔΕΣΣΑ: "COPY PASTE" Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ "ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ" [ΒΙΝΤΕΟ]

COPY & PASTE Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΥΞΙΔΑ

Τοποθετήσεις αντιπολίτευσης για τον απολογισμό του Δημάρχου
Άστραψε και βρόντηξε η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας κατά τη διάρκεια του απολογισμού του Δημάρχου. Ουσιαστικά δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα  και μάλλον ο Δήμαρχος ανέφερε τα ίδια με πέρσι. Η  όλη  λειτουργία του Δήμου δεν φανερώνει καμία αναπτυξιακή πορεία. Στο τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1,200 εκατ. Ευρώ, μόλις στο 7% βρίσκεται η απορροφητικότητα και δεν διαφαίνεται καθαρά που θέλει να πάει ο τόπος. Τα έργα είναι διαχειριστικά, δεν υπάρχει πυξίδα και σαφές όραμα.
Σε ότι αφορά τον αθλητισμός και τον πολιτισμό ήταν μια  δύσκολη χρονιά για όλους τους συλλόγους και δόθηκαν μόλις σε έναν σύλλογος 5 χιλ. ευρώ ενώ προεκλογικά ο Δήμαρχος είχε δώσει παρά πολλά χρήματα.


Για τους τρίτεκνους στους οποίους είχε υποσχεθεί 2.000 ευρώ, ένα ποσό που τελικά δεν δόθηκε γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το λόγο αυτό και ουσιαστικά πρόκειται για μια «φούσκα».
Στην αγροτική οδοποιία δεν έχει γίνει τίποτα, γεγονός που επισημάναν και οι δυο επικεφαλής της παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ακόμη ο κ.Τσεπκετζής (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης) επεσήμανε πως αποχωρούν υπάλληλοι, είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω κινητικότητας και παρατηρείται αποψίλωση των τεχνικών υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι στον Δήμο.
Η δε οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι το λιγότερο τραγική, με 10% κάτω να βρίσκεται η εισπραξιμότητα.
Το μείζον θέμα της εθνικής οδού Έδεσσας – Θεσσαλονίκη φαίνεται πως ποτέ δεν απασχόλησε τον Δήμαρχο Έδεσσας, αφού και εδώ είναι απλά θεατής. Το βασικό έργο υποδομής, ο ΧΥΤΑ ζεί σε ένα παράξενο καθεστώς αφού φέρνει σκουπίδια όλη η Κεντρική Μακεδονία.
Για να μην αναφέρουμε τον περίφημο «επενδυτή» που επίσης αποδείχθηκε φιάσκο τεράστιο με την εκμίσθωση απέραντων εκτάσεων που ήθελε να κάνει, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ήθελε να κάνει.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως της πανδημίας λόγω του κορωνοϊού ίσως να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Στον Δήμο Έδεσσας δόθηκαν 650 χιλ. ευρώ, με τα οποία δεν έγιναν έγκαιρα πολλά πράγματα. Η αντιπολίτευση είχε καταθέσει σχετικές προτάσεις που κόστιζαν 11 χιλ. ευρώ και θα ανακούφιζαν τους  ελεύθερους επαγγελματίες και τις λαϊκές αγορές. Ο Δήμαρχος δεν έκανε έλεγχο στα λύματα, δεν έκανε μαζικά ραπιντ τεστ στις αρχές Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα τα κρούσματα να βγαίναν από παντού. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ο Δημαρχείο ήταν μια υγειονομική βόμβα το κρίσιμο διάστημα του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, αφού και σε αυτήν την περίπτωση δεν εφαρμόστηκαν οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου εσωτερικών. Και φυσικά το Νοσοκομείο της Έδεσσας προσπαθούσε να αντιμετωπίσει όλη αυτήν την κατάσταση, μόνο του, αφημένο στο έλεος των ελλείψεων. Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο αντιμετώπισης και πραγματικά ο Δήμαρχος δεν άκουγε τα καμπανάκια του κορωνοϊού.https://4.bp.blogspot.com/-SqHSbaIp7fI/WotVPUNEAJI/AAAAAAAAnQI/M81ABubcMxMCA83RNht9vExekuBb2FyHQCLcBGAs/s1600/SVOURAS%2BANIMATE.gif
Μάλιστα ο κ.Τσεπκετζής υπογράμμισε πως ο Δήμαρχος πια «δεν εμπνέει καμία σιγουριά, ότι ο τόπος έχει έναν ηγέτη.. μας κόστισε σε όλους η  ανεπάρκεια…».
Ακόμη τονίστηκε το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη χώρου στα νεκροταφεία της πόλης, που αντί να αντιμετωπιστεί ώριμα το όλο θέμα δεν έγινε καμία διαχείριση. Αντίθετα δημιουργήθηκε ένα άγχος αχρείαστο στον κόσμο για τις βιαστικές εκταφές, με τις επιστολές που στάλθηκαν.
Σε ότι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ο Δήμαρχος ήταν απών και σε αυτήν την περίπτωση, χωρίς ούτε καν να σταλεί καμία επιστολή διαμαρτυρίας, για τη μη πρόσκληση του (κατά την ημέρα που ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Έδεσσας).
Η ιστορία θα κρίνει
Ο κ. Ρυσάφης, επιπλέον, τόνισε πως η απόφαση 330/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου για την  παραχώρηση χώρων στην αντιπολίτευση δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οπότε δεν υπάρχει συνεργασία με τις παρατάξεις.
«Πως θα είμαστε Χρήσιμοι και χρηστοί πολίτες;» αναρωτήθηκε από τη στιγμή που δεν γνωρίζει η αντιπολίτευση τι γίνεται.  
Ανέφερε ακόμη μια σειρά από έργα όπως το φυσικό αέριο για το οποίο δεν έκανε κάτι ο Δήμος, το Ξενία, το αντιπλημμυρικό έργο κ.ά. Έργα για τα οποία ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν είναι του Δήμου..
Η μεγάλη βόμβα όμως ακούει στο όνομα «Τουριστική ΑΕ» που  μπορεί να βουλιάξει τον Δήμο, αφού όπως έχουν αναφέρει και οι Ορκωτοί Λογιστές (κατά τον έλεγχο τους) οι «εκκαθαριστές» της επιχείρησης δεν έχουν δώσει λογαριασμό ακόμη, τόσα χρόνια μετά!
Φυσικά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει η αντιπολίτευση και ρωτώντας ειρωνικά «Δείτε ποιοι θα είναι το 2023 υποψήφιοι.. γιατί δεν βλέπω πολλούς… Στο τέλος οι κριτές είναι ο κόσμος…» είπε χωρίς να δώσει απαντήσεις.
Ένας πρόχειρος απολογισμός του Δημάρχου Έδεσσας, γραμμένος στο πόδι, χωρίς να φανερώνει το όραμα για τα επόμενα χρόνια. Μηδέν μείον μηδέν ίσον μηδέν!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments