....

ΕΔΕΣΣΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΕΛ

Με υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή της μηνιαίας κάρτας στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα ξεκίνησε η νέα χρονιά . Η αύξηση της κάρτας από 180 , που κόστιζε έως τις 31-12-2023, ανατιμήθηκε στα 250€, αύξηση της τάξης του 40%,. Η ανατίμηση αυτή έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους, κυρίως εκπαιδευτικούς και προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΚΤΕΛ για την προσέλευσή τους στην εργασία τους.

Παρά τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις των ενδιαφερομένων εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΚΤΕΛ Πέλλας ΑΕ,διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση  να βρεθεί λύση.

Απευθυνθήκαμε στους τοπικούς φορείς, έχοντας και τη στήριξη των προϊσταμένων μας, ωστόσο, παρά τις διάφορες επιστολές και παρεμβάσεις τους,όλες οι προσπάθειες  για εύρεση λύσης του θέματος απέβησαν άκαρπες.

Το δυστυχές είναι ότι η διοίκηση των ΚΤΕΛ, διαχωρίζει τους επιβάτες σε δυο κατηγορίες. Συγκεκριμένα,  στη διαδρομή  Γιαννιτσά -Σκύδρα, η μηνιαία κάρτα πήρε αύξηση της τάξης του 15%, σε αντίθεση με την αύξηση κατά 40% στη διαδρομή Έδεσσα -Θεσσαλονίκη.

Έχοντας, δε, κάνει μια σύγκριση τιμών με τους όμορους νομούς, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι νομοί διαθέτουν μηνιαίες κάρτες ή  εκπτωτικά εισιτήρια,προς όφελος των εργαζομένων.. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της διαδρομής Θεσσαλονίκη -Ιερισσός(113 χλμ), όπου το κόστος ανέρχεται στα 212€.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το μεταφορικό έργο γίνεται από παλαιωμένακαπαγωμένα  λεωφορεία. , ειδικά στο πρωινό δρομολόγιο των 6πμ που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι Η ιστοσελίδα δίνει ψευδείς πληροφορίες (όπως, ότι ισχύει μηνιαία κάρτα, η αύξηση είναι μόλις 9%, κτλ).

Θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Έδεσσας για την αφιλόξενη και οικονομικά ασύμφορη  συμπεριφορά των ΚΤΕΛ προς τους εργαζομένους της πόλης τους.

Οι εκ Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της πόλης της Έδεσσας


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments