....

ΕΔΕΣΣΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ [VIDEO]

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Έδεσσας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το γραφείο του Διοικητή, περιμένοντας να ενημερωθούν και να λάβουν επίσημα τις αναστολές εργασίας τους. 

«Ήδη επιδόθηκαν σε εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων, σε πολλά νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση και σε άλλα έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

 136 είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Έδεσσας (64 εργαζόμενοι)  και Γιαννιτσών (72 εργαζόμενοι), με τις αντίστοιχες πράξεις αναστολής, σύμφωνα με την όλη διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος.

 

Φυσικά δίνεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα, να επιστρέψουν στη θέση τους, 14 ημέρες μετά την 1η δόση.

 

Η Ομοσπονδία  καλεί τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Η Ομοσπονδία,  εκτιμά ότι στα σχέδια αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που είναι ήδη σε αναστολή καθηκόντων, περιλαμβάνεται «η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων».

 

Ακόμη, αναφέρουν πως «ο εξαναγκασμός και η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία» και  ότι οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό που διαθέτουν φυσική ανοσία). «Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα» προσθέτουν.

Να δούμε, λοιπό τι θα γίνει στα Νοσοκομεία του Νομού μας, όπου είναι σίγουρο ότι θα στερηθούμε πολλές ειδικότητες και κλινικές.


 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments