....

ΕΔΕΣΣΑ : ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ

Με την εικαστικό Χρύσα Κοφίνα

συνεχίζεται ο 30ος  Μήνας Μάϊος

Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα)

 

 Με τα εγκαίνια της έκθεσης  ζωγραφικής της Χρύσας Κοφίνα, με τίτλο «Από σίδερο», συνεχίζεται  ο 30ος Εικαστικός Μήνας Μάϊος, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00, που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος».https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/347431929_972445893913382_8979153196995118443_n.jpg

Μουσική επένδυση: Στιγμιότυπα με την Δήμητρα Κογιουμτζίδου στο
βιολοντσέλο, θα ερμηνεύσει τη 2η σουίτα του J.S.Bach σε ρε ελάσσονα (συνεργασία με το Ωδείο Δήμου Έδεσσας).

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 18:00 – 22:00 έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

 

 Χρύσα Κοφίνα

Η Χρύσα Κοφίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με ειδικότητα στη ζωγραφική, απόφοιτος του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση. Παίρνει ενεργό μέρος στα κοινά και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας στο σχολείο. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt και έχει πάρει μέρος σε δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Πουέρτο Ρίκο, Ευρωκοινοβούλιο Βρυξελλών). Η δουλειά της επιχειρεί να προσεγγίσει το γενικό και το πανανθρώπινο μέσα από προσωπικά βιώματα, να θέσει ερωτήματα για τη θέση του ανθρώπου στον κόσμο, για τη σχέση του με την ιστορία και τον ρόλο του στην κοινωνική και ιστορική εξέλιξη και να προβληματίσει τον θεατή, να τον παρακινήσει να αναλάβει δράση ενάντια στις αιτίες των κοινωνικών προβλημάτων.

Η έκθεση με τίτλο «Από σίδερο» διαπραγματεύεται τη γυναικεία ανισοτιμία και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ατομικής έκθεσης με τίτλο «Η άρση των πεύκων», η οποία παρουσιάστηκε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων το 2022. Η καλλιτέχνιδα αξιοποιεί ποικίλα μέσα για να εκφραστεί (ζωγραφική, ψηφιακά μέσα, εγκατάσταση).

 

Συνδιοργάνωση: Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»-ΔΗΚΕΔΕ

https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2_kofina2.jpg

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments