....

ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Γιαννιτσών (δίπλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο).
Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

ΤΡΙΤΗ 8/11
5.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Την Τετάρτη και Πέμπτη 9-10 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Την Τρίτη το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 5.00 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και Παράκλησις στον άγιο Νεκτάριο. Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Κτιτορικό Μνημόσυνο και το απόγευμα στις 5.00 μ.μ.  Εσπερινός, Ευχέλαιο και Παράκλησις στον όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

 
Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθούν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα των αγίων Νεκταρίου και Αρσενίου που φυλάσσονται στον ναό.
 

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το βράδυ, από τις 21.00 μέχρι 0.30, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουρ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments