..

ΕΔΕΣΣΑ : ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

Mε ζητούμενο πόσο και προς ποια κατεύθυνση θα επηρεάσει την επιλογή των ψηφοφόρων η Συμφωνία των Πρεσπών, έξι υποψήφιοι πήραν θέση για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Εδεσσας.

Δύο συνεχόμενες θητείες συμπληρώνει ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Γιάννου, επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» που εκλέγεται με τη στήριξη της Ν.Δ. Ο κ. Γιάννου θα διεκδικήσει τρίτη θητεία και ζητούμενο είναι πόσο έχουν επηρεάσει οι «περιπέτειες» που είχε, καθώς επανήλθε στα καθήκοντά του μετά την αργία που του είχε επιβληθεί για παρατυπίες.

Υπήρχαν επιπλέον και φήμες οι οποίες για ένα διάστημα επέμεναν ότι θα ήταν υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για τις εθνικές εκλογές, αλλά μάλλον δεν ευσταθούν.

Ισχυρή δυναμική εμφανίζει η νέα πολυσυλλεκτική παράταξη «Κοινωνία σε Κίνηση», με επικεφαλής τον ΠΑΣΟΚογενή Γιάννη Τσεπκεντζή, την οποία έσπευσε να υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει αυτό που όμως ακούγεται, ότι θα υποστηριχτεί και από άλλα κόμματα. Στη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού του ρωτήθηκε αν το νεανικό σχήμα του οποίου ηγείται θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει η δημοτική αρχή και ο ίδιος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κάνει την έκπληξη καθώς –όπως είπε– η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού είναι αίτημα της κοινωνίας.

Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Αντώνης Ρυσάφης, που προέρχεται από τη Ν.Δ., και ο οποίος είχε κατέλθει ως ανεξάρτητος στις προηγούμενες εκλογές. Επιδιώκει να εμφανιστεί ως «ο μεσαίος χώρος» και η απλή αναλογική τού επιτρέπει να στοχεύει στον ρόλο του ρυθμιστή των μετεκλογικών εξελίξεων.

Την υποψηφιότητά του εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες κι ο Γιάννης Σόντρας, πρώην δήμαρχος Εδεσσας στην προηγούμενη δεκαετία. Ο κ. Σόντρας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ποντάρει στο γεγονός ότι είναι γνωστός, δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια ιδιαίτερη δυναμική, ελπίζει όμως κι αυτός να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα.

Αλλαγή έχουμε στη «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς ύστερα από εικοσιπέντε χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας ο Μιχ. Φουνταλής παραδίδει τη σκυτάλη της υποψηφιότητας για τα δημοτικά έδρανα στον Μπάμπη Τσιτσάγκα. Ο κ. Τσιτσάγκας είναι υποψήφιος έπειτα από απόφαση και πρόταση του τοπικού ΚΚΕ.

Τέλος, υπάρχουν δημοσιεύματα που φέρουν τον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη να διεκδικεί μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό που προσπαθεί να δημιουργήσει.

Ο κ. Δημητριάδης πλειοδοτεί στο μακεδονικό ζήτημα –έναντι του σημερινού δημάρχου που πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια– και παραμένει ερώτημα αν στο μέλλον θα έχει την επίσημη (ή ανεπίσημη) στήριξη της Χρυσής Αυγής.

 

Από επάνω αριστερά: Χρήστος Δημητριάδης, Μπάμπης Τσιτσάγκας, Δημήτρης Γιάννου, Γιάννης Τσεπκεντζής, Αντώνης Ρυσάφης, Γιάννης Σόντρας

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments