......

ΕΔΕΣΣΑ: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 30ΧΡΟΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ

Αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού στους νέους ανθρώπους. Η νόσος Covid-19 “χτύπησε” βρέφος από την Έδεσσα και έναν 30χρονο που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

217 κρούσματα ανακοίνωσε χθες (16.08.2020) ο ΕΟΔΥ και οι νεκροί έφτασν τους 228 .

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που… βροντοφωνάζουν οι επιστήμονες από την πρώτη στιγμή: ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις.

Χθες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, έγινε γνωστό ότι μία 17χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ. Αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι το γεγονός ότι ενώ το κορίτσι δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, η νόσος Covid-19 έχει προκαλέσει τέτοια βλάβη στον οργανισμό της, που η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη.

Στα παραπάνω στοιχεία, έρχεται να προστεθεί το κρούσμα κορονοϊού σε βρέφος μόλις 3,5 μηνών στην Έδεσσα, αλλά αυτό ενός 30χρονου – επίσης Εδεσσαίου – ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και βρίσκεται εκτός κινδύνου .


Κοτανίδου: Μπορούν όλοι να νοσήσουν και να νοσήσουν βαριά

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, επανέλαβε ότι οι νέοι κινδυνεύουν να νοσήσουν, όπως και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments