....

ΕΔΕΣΣΑ: «ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ» [ΦΩΤΟ]

ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

«Είμαστε δυο, είμαστε τρείς..» δικό σας… Δεν είμασταν ούτως ή άλλως περισσότεροι. Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση που έγινε σήμερα Τρίτη 1 Φεβρουαρίου για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στον Νομό Πέλλας. Από τη μια απομακρύνεται το Ογκολογικό τμήμα (Νοσοκομείο Γιαννιτσών), από την άλλη, όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει ΜΕΘ, στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Μαζί με τα γενικότερα ζητήματα για την υγεία, που μόνο δημόσια, δεν τη λες πια.

Τα αιτήματα της ΕΝΙΠ αλλά και όλων μας είναι:

-Να μην κλείσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών! Να ενισχυθεί, να θωρακιστεί ΤΩΡΑ με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων. Να ενισχυθούν οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων.

-Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. 

-Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατεπείγουσες  διαδικασίες και με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων. Άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν. Όχι στις απειλές για απολύσεις υγειονομικών.

-Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά και άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

 

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά χρειάζεται ΣΤΗΡΙΞΗ από όλους εμάς. Σε αντίθεση με τη σημερινή κινητοποίηση όπου συμμετείχαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ¨Έδεσσας-Αλμωπίας, η Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Πέλλας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων ποτών Ημαθίας – Πέλλας και φυσικά μέλη της ΕΝΙΠ  (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας).

Παιδιά τι γίνεται; Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα της υγείας; Δεν μας νοιάζει που θα πάμε να νοσηλευτούμε αύριο μεθαύριο; Ή ας είμαστε καλά, αν πάθουμε κάτι έχουμε λεφτά;

Που είναι οι σύλλογοι, φορείς της πόλης; Που είναι όλοι αυτοί που νοιάζονται -τάχα- για το μέλλον της πόλης, του Νομού, της υγείας; Θα μας απαντήσει κανείς, εδώ και τώρα τι θα γίνει με τα νοσοκομεία του Νομού;

2022-02-01-153943 2022-02-01-153929 2022-02-01-153936
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments