....

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ [VIDEO FOTO]

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023  στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Έδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  συναυλία εκδήλωση στην κατάμεση αίθουσα προς τιμή στην Μνήμη του Αγίου Καλλινίκου, με ένα Λαϊκό Ορατόριο με τίτλο  «Στην πυρκαγιά των Υδάτων»  του συνθέτη μουσικού   Μιλτιάδη Κασσάρα και σε ποίηση του Κωνσταντίνου Σταλίδη.

Ο Μιλτιάδης Κασσάρας, επέστρεψε  μετά από καιρό στην Έδεσσα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Μητροπολίτη κ. Ιωήλ..Ο  συνθέτης και μουσικός  ανέφερε ότι ήταν ιδαίτερα μεγάλη η  χαρά να παρουσιάσει με εκλεκτούς συνεργάτες το Λαϊκό Ορατόριο  "Στην πυρκαγιά των Υδάτων" βασισμένο σε ποίηση Κ. Σταλίδη.

Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση, καθώς κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας, Σεβασμιότατου κου Ιωήλ όπου παρουσιάστηκαν συνθέσεις μου σε μια τόσο σημαντική και ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Έδεσσας εκδήλωση τιμώντας την μνήμη του Αγίου Καλλίνικου.

Εκτός του ορατορίου, παρουσιάστηκε σε α' πρώτη εκτέλεση κι ένας ύμνος που συνέθεσε για τον Άγιο βασισμένος σε κείμενα του αγαπημένου μας δεσπότη.

Την εκδήλωση προλόγισε η  Κατερίνα Παπαγιάννη.

«Των Εδεσσαίων Ευκλεής  Ποιμενάρχης»  ύμνος αφιερωμένος στον Άγιο Καλλίνικο σε πρώτη εκτέλεση από τον παρακλητικό κανόνα του & Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης ποίημα Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ σε μουσική Μιλτιάδη Κασσάρα.

Συμμετείχαν οι:

Άννα Πολύμνια Πρόβαδου  Υψίφωνος

Γρηγόριος Πυργιαλάκκος Βαρύτονος

Ιωάννης Τσικέλης Τενόρος

Χρήστος Βερνάρδος Λαϊκός τραγουδιστής

Ευνίκη Γρεβενίτιτου    Τσέμπογλου Αλτο  και

η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς

Irena Krajczyk  Διδασκαλία

Νίκος Μήλιος Μπουζούκι

Διεύθυνση Μιλτιάδης Κασσάρας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments