....

ΕΔΕΣΣΑ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος στην περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην αίθουσα του Παρθεναγωγείο στην Έδεσσα παρουσίασε με επιτυχία με την παρουσία αρκετού κόσμου το  πρόγραμμα της περιφερειακής παράταξης καθώς και τους υποψήφιους/ες περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Πέλλας.

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος μαζί με στελέχη της περιφερειακής παράταξης πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά των Γιαννιτσών όπου συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια μετέβη στην πόλη της Έδεσσας όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση/ παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού και των υποψήφιων στην Π.Ε. Πέλλας, στον Πολιτιστικό Χώρο «Παλαιό Παρθεναγωγείο».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με παρεμβάσεις τους η βουλεύτρια Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Σγουρούδης.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Μυλόπουλος άσκησε κριτική στη διοίκηση Τζιτζικώστα για την εγκατάλειψη της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια. Αναφέρθηκε εκτενώς στο «ρεκόρ» που καταγράφει η Κεντρική Μακεδονία στους δείκτες της ανεργίας, καθώς καταγράφει διπλάσιο συντελεστή (19,9%), από την υπόλοιπη Ελλάδα (10,8%).

Ανεργία, πληθωρισμός, μετανάστευση των νέων ανθρώπων, εγκαταλελειμμένες υποδομές και δίκτυα, απαξίωση του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, συνθέτουν την σημερινή εικόνα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της, όπως επεσήμανε ο κ. Μυλόπουλος.

«Δέκα χρόνια τώρα η διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει προχωρήσει μόνο σε έργα βιτρίνας και δεν έχει διεκδικήσει τίποτα από την κεντρική κυβέρνηση για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που πολλές φορές απειλούν την ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και του οικοσυστήματος. Ο κ. Τζιτζικώστας είναι απλός θεατής των εξελίξεων και χειροκροτητής των πολιτικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

Μείζον ζήτημα αποτελεί η συγκοινωνιακή απομόνωση που βιώνει η Πέλλα, μιας και ο δρόμος που την συνδέει με τη Θεσσαλονίκη είναι σε κακή κατάσταση, λόγω της οποίας καταγράφονται αυξημένα τροχαία ατυχήματα. Μόνη απάντηση που μπορεί να διασφαλίσει ασφαλείς, ποιοτικές, δημόσιες και περιβαλλοντικά φιλικές μεταφορές είναι η δημιουργία ενός δικτύου προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα άρει τον αποκλεισμό της Πέλλας και των υπόλοιπων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρουσίασε την προγραμματική θέση του συνδυασμού «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» για τη δημιουργία ενός δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, τραμ, προαστιακός) στην Κεντρική Μακεδονία, που θα αποτελέσει μοχλός ανάπτυξης, αποκέντρωσης και βιωσιμότητας του περιβάλλοντος.

Με φόντο τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και την ανικανότητα κυβέρνησης και Περιφέρειας να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πέλλας.

Κατά την περιοδεία του στην πόλη της Έδεσσας διαπίστωσε ο ίδιος, με την ιδιότητα του καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ότι ο εγκιβωτισμός της κοίτης του Εδεσσαίου ποταμού από τη διοίκηση Τζιτζικώστα αντί να δημιουργεί αντιπλημμυρική θωράκιση, προκαλεί πλημμύρες.

«Η διοίκηση Τζιτζικώστα εγκιβώτισε την κοίτη του Εδεσσαίου, διαφημίζοντας το έργο σαν… αντιπλημμυρικό. Μόνο που έκτοτε ο Εδεσσαίος πλημμύρισε τρεις φορές. Το έργο δηλαδή αποδείχθηκε… πλημμυρικό. Γιατί είναι γνωστό ότι όταν ένα ποτάμι χάνει την φυσική του κοίτη, χάνει και τη φυσική του λειτουργία. Χάνεται έτσι και η ικανότητά του να συγκεντρώνει τα νερά της λεκάνης απορροής του, τα οποία μη έχοντας φυσικό αποδέκτη, πλημμυρίζουν. Ο εγκιβωτισμός της κοίτης ήθελε συνοδά έργα για την αποκατάσταση της φυσικής απορροής που δεν έγιναν ποτέ…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

«Εμείς το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, θα είμαστε πολιτικά παρόντες παντού με θέσεις, προτάσεις, λύσεις και συγκεκριμένα έργα με πολιτική βούληση για το κοινό καλό, με τεχνοκρατική γνώση και με κοινωνική ευαισθησία, εκεί όπου η διοίκηση Τζιτζικώστα είναι σήμερα απούσα.

Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε όλους εκείνους δηλαδή που δυσφορούν κάτω από τις νεοφιλελεύθερες, αυταρχικές και υπερσυντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, τις οποίες ακολουθεί άκριτα και η διοίκηση Τζιτζικώστα. Η «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» φέρνει μια νέα εποχή στην περιφέρεια με Δίκαιη Οικονομική, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη για όλους», δήλωσε καταληκτικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι/ες περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Πέλλας με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»:

2023-09-17-001505
 
 

 

1

2

3

5


2023-09-16-153042

2023-09-16-153054

2023-09-16-153102

2023-09-16-153027
 

 

 

 
 

 



 
   
   
 
 
   

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments