....

ΕΔΕΣΣΑ : «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ»: ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΑΝΘΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (VIDEO PHOTOS)

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με δέος και συγκίνηση και παρουσία πλήθους πιστών και επισήμων τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας  η Ακολουθία του Επιταφίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας  . Η πιο ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, είναι η Μεγάλη Παρασκευή η οποία κορυφώνεται με την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου σε κάθε ενορία όλης της Ελλάδας.

Στην Έδεσσα και σε όλους τους Ιερούς Ναούς του περιφέρειας του Δήμου  και της Βεογορίτιδας εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής με  την κορύφωση του θείου δράματος,  με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια   και εν συνεχεία ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου οι οποίοι ήταν στολισμένοι με πολύχρωμα λουλούδια σε κάθε ενορία όπως κάθε χρόνο.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας για τρίτη χρονιά φέτος συνόδευσε παιανίζοντας τον Επιτάφιο της Αγίας Σκέπης του οποίου η πομπή ξεκίνησε στις 21:30. Τα έργα με τη σειρά που ακούστηκαν κατά την περιφορά ήταν: Ντολόρες, Χαρμολύπη (του Λάκη Σαμαρά), Adagio (Tomaso Albinoni) και Αι Γενεαί Πάσαι.

Στην εκκλησία των Αγίων Πάντων η Χορωδία του Δήμου Έδεσσας έψαλλε ύμνους της ημέρας.

Nα θυμίσουμε ότι πέρυσι στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης όπως και σε πολλές άλλες εκκλησίες η ακολουθία  Περιφοράς του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια μέσα στον χώρο της κάθε εκκλησίας και αυτό εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και της έντονης βροχίπτωσης που επικρατούσε.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από τους Επιτάφιους της Αγίας Σκέπης των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νεκταρίου.

IMG-5859-COPY IMG-5867-COPY IMG-5870-COPY IMG-5897-COPY IMG-5904-COPY IMG-5909-COPY IMG-5911-COPY IMG-5931-COPY IMG-6887-COPY IMG-7880-COPY IMG7874-COPY

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments