....

ΕΔΕΣΣΑ : ΟΤΑΝ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ

Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση προχώρησε το Καταφύγιο Εδεσσας που αφορά κουταβάκι που βρέθηκε στο βουνό σε άθλια κατάσταση.

Οπως γράφουν το κουτάβι, ηλικίας μόλις τριών μηνών, μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε η άσχημη κατάσταση της υγείας του.Δεν ήταν μόνο η σαρκοκοπτική ψώρα που έτρωγε το κορμάκι του, αλλά και ο ραχιτισμός που είχε προσβάλλει τα οστά του.

 
Wolf…  όταν η δυστυχία έχει όνομα - Εικόνες από το κουταβάκι στην Εδεσσα που συγκλονίζουν
wolf

 

wolf
wolf
wolf
wolf
wolf

Η ανάρτησή τους

"Πριν μια εβδομάδα, ένας βοσκός βρήκε έξω από ένα ορεινό χωριό του δήμου, ψηλά στο βουνό, μόνο του, αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα…. Αρχικά πίστεψε πως επρόκειτο για μωρό λύκου και ενημέρωσε το Δασαρχείο και τον υπεύθυνο του καταφυγίου, ώστε να φροντίσουν για την περισυλλογή του. Το κουτάβι, ηλικίας μόλις τριών μηνών, μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε η άσχημη κατάσταση της υγείας του.

Δεν ήταν μόνο η σαρκοκοπτική ψώρα που έτρωγε το κορμάκι του, αλλά και ο ραχιτισμός που είχε προσβάλλει τα οστά του. Τι είχε προηγηθεί στην τόσο μικρή ζωή του και είχε επιφέρει αυτή την εικόνα, δε γνωρίζουμε. Ίσως κακή διατροφή, ίσως εγκλεισμός σε σκοτεινό μέρος, ίσως κάποια μολυσματική αρρώστια…. δε θα μάθουμε ποτέ.

Παράλληλα με τη θεραπεία της ψώρας, το μωρό που το ονομάσαμε Wolf, φιλοξενήθηκε από την πρώτη στιγμή σε απομονωμένο χώρο με σωστό φαγητό και συμπληρώματα βιταμινών (βιταμίνη D, χονδροϊτίνη και γλουκοζαμίνη) και σήμερα αποφασίστηκε από τον γιατρό ορθοπεδική θεραπεία με επιδέσμους στα κυρτωμένα οστά.

Με δεδομένο ότι η θεραπεία ξεκίνησε σύντομα, οι παραμορφώσεις μπορούν να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό. Για αρχή θα πρέπει να συνηθίσει τους επιδέσμους και το κολάρο και εμείς θα ευχόμαστε να μεταμορφωθεί γρήγορα σε ένα πανέμορφο ζωάκι και απόλυτα υγιές!!

τηλ. επικοινωνίας: 6936596684

email: katafygioedessas@gmail.com

Τα σκυλιά του καταφυγίου (ή και αυτά που έχουν επανενταχθεί στο φυσικό τους περιβάλλον) δίνονται με μικροτσίπ, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, με βιβλιάριο υγείας, έλεγχο από τον κτηνίατρο μας και με την προϋπόθεση να στειρωθούν στην κατάλληλη ηλικία όσα δεν είναι στειρωμένα".

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments