
ΕΔΕΣΣΑ : ΠΑΓΩΣΕ Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ
Σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2026, εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τον Καταρράκτη Κάρανο στην Έδεσσα, για να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν τους μοναδικούς παγωμένους κρυστάλλους και πάγους που σχηματίστηκαν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ο Κάρανος επιβλητικός στο Πάρκο των Καταρρακτών της Έδεσσας και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα της πόλης.
Ο καιρός στην περιοχή σήμερα ήταν ιδιαίτερα ψυχρός:
Τις πρώτες πρωινές ώρες η θερμοκρασία έπεσε έως περίπου -8 °C δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για το σχηματισμό παγωμένων σχηματισμών και λεπτών κρυστάλλων πάγου στις επιφάνειες βράχων και νερού.
Το μεσημέρι η θερμοκρασία ανέβηκε ελαφρώς, αλλά παρέμεινε γύρω από το -1, 0 και +1 °C έως λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν, γεγονός που επίσης συνέβαλε στη διατήρηση του πάγου και την εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου.




Σχόλια - Facebook Comments