....

ΕΔΕΣΣΑ : ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2019 ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 

 

Με λαμπρότητα, περηφάνια μέσα σε μια υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα εορτάστηκε σήμερα η 79η επέτειος το «ΟΧΙ» στην Έδεσσα όπως επίσης σήμερα εορτάζεται και η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου  όπως ανέφεραν οι Έλληνες στρατιώτες στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940 ότι η Παναγία έκανε πολλά θαύματα.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφασή της το 1952, καθιέρωσε να εορτάζεται  αντί για την 1η Οκτωβρίου , στις 28 Οκτωβρίου.

Την εορταστική αυτή ημέρα το πρωί εψάλλει δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης και αμέσως μετά κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο την πόλης.

Στη συνέχεια ώρα 11.30 έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών, 

Στις 12 η ώρα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εδεσσας. ξεκίνησε την παρέλαση και ακολούθησαν να παρελαύνουν αντιπροσωπείες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Έδεσσας, των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, των Γυμνασίων και Λυκείων, Προσκόπων και Διμοιριών του Στρατού.

Στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης παρευρέθηκαν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων, Νίκη Δανδόλου ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, εκπρόσωπος της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος στην Έδεσσα, Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειεάρχης Π.Ε. Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας, Περιφερειακοί και  Δημοτικοί σύμβουλοι Προέδροι συλλόγων κά.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση.

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments