....

ΕΔΕΣΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ [PHOTOS].

Παρουσίαση της τοξοβολίας στην Έδεσσα, για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας.
Στο ΔΑΚ Έδεσσας βρέθηκαν σημερα, δύο τάξεις του ΕΠΑΛ Βέροιας, που μετακινήθηκαν μετά από έγκριση της αρμόδιας αρχής για παρουσίαση της τοξοβολίας.
Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα COVID-19.
Η παρουσίαση και στη συνέχεια οι βολές που έριξαν οι μαθητές με τα τόξα μας, ανήκουν στα καθήκοντα μου σαν τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.
Έχουν ήδη γίνει πολλές επισκέψεις σε σχολεία της Έδεσσας και της Σκύδρας και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες.
Όλοι οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές Φυσικής Αγωγής αλλά και άλλων ειδικοτήτων, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, για πρώτη φορά μάθημα τοξοβολίας, που ξεκίνησε με ιστορικά στοιχεία, ανάλυση των μερών του τόξου και της τεχνικής αλλά και κάποιους κανονισμούς για τους αγώνες.
Αμέσως ακολούθησαν οι βολές, όπου ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν φυσικά ταλέντα ανάμεσα στους μαθητές και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έριχναν τα βέλη τους κοντά στο κέντρο αλλά και στο κέντρο με άνεση.
Υπήρξε ενθουσιασμός σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης και ακολούθησε ενας μίνι αγωνας και στο τέλος που έγινε ο τελικός από όσους μαθητές είχαν βέλη στο κέντρο, βγάλαμε τους νικητές που καταχειροκροτήθηκαν.
Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, τον προϊστάμενο αθλητικών εγκαταστάσεων κ. Χρήστο Τζιμπιλή ο οποίος φρόντισε για την παραχώρηση αλλά και τη θέρμανση του χώρου και τον φυλακα, που στήριξαν την προσπάθεια της Ε.Ο.Τ. για διάδοση και ανάπτυξη της τοξοβολίας, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση από τους αθλητές μας στο Ελληνικό πρωτάθλημα, στο πανευρωπαϊκό και στις επόμενες Ολυμπιάδες.
Επίσης ευχαριστώ πολύ, τους καθηγητές που δέχθηκαν και συνόδευσαν τα παιδιά στην Έδεσσα.
Τέλος ευχαριστώ, αυτούς τους υπέροχους αθλητές μου, την Κατερίνα Βλάχου, την Κατερίνα Αρβανίτη και τον Σάββα Τριανταφυλλίδη, που έφθασαν τρέχοντας και εθελοντικά, να στηρίξουν την διάδοση και ανάπτυξη της τοξοβολίας και τον προπονητή τους. Έμειναν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης και βοήθησαν τους μαθητές στις βολές με τα τόξα τους και τις απορίες τους.
Μάλιστα τα δύο από τα τέσσερα τόξα μας ήταν Barebow και άρεσαν εξίσου ιδιαίτερα.
Καθηγητές και μαθητές, αποχώρησαν ενθουσισμένοι και κατευθύνθηκαν στους καταρράκτες μας για μια επίσκεψη και επιστροφή στην Βέροια.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4594376010683799&set=pcb.4594380267350040

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments