....

ΕΔΕΣΣΑ: ΠΑΣΧΑ 2024 - «Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!» (VIDEO)

Μεγάλο Σάββατο στην Έδεσσα  4  Mαίου  2024 σε κλίμα ευλάβειας και βαθειάς κατάνυξης οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης για να παρακολουθήσουν  την Ακολουθία της Ανάστασης του Θεανθρώπου.  

Στις 23.40' εψάλη το  «Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτὸς καὶ δοξάσατε Χριστὸν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν» και οι πιστοί μοιράστηκαν το Άγιο Φως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας με πλειάδα ιερέων και ψαλτών.

Με την συνοδεία της Στρατιωτικού Αγήματος της  ΙΙας Μ/Κ ΜΠ η πομπή κατευθύνθηκε με τους επισήμους και τον κόσμο στην πλατεία Ελευθερίας η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο,  Το Χριστός Ανέστη έψαλλε  ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο.

 

Η Ανάσταση του Χριστού συμβολίζει τη συντριπτική νίκη της αιώνιας ζωής κόντρα στο θάνατο. Δέκα λεπτά πριν Εν συνεχεία, διαβάστηκε η περικοπή του Ευαγγελιστή Μάρκου που περιγράφει την εικόνα του αδειανού τάφου του Ιησού, με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και τις Μυροφόρες να σαστίζουν μπροστά στον λευκοντυμένο νεαρό άγγελο που τους απαντά: «Μὴ ἐκθαμβεῖσθε· ᾿Ιησοῦν ζητεῖτε τὸν Ναζαρηνὸν τὸν ἐσταυρωμένον· ἠγέρθη, οὐκ ἔστιν ὧδε· ἴδε ὁ τόπος ὅπου ἔθηκαν αὐτόν».

 Χρόνια Πολλά και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλους και ιδιαίτερα σε όλους εσάς τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας και τους εορταζόμενους..

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments