....

ΕΔΕΣΣΑ : ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Ένα ακόμα Θεατρικό ταξίδι φτάνει σήμερα στον προορισμό του. "Μια τρελή τρελή οικογένεια" θα βρίσκεται από σήμερα ως και την Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας για να προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

Ώρα έναρξης παράστασης 9 μμ

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Έδεσσας
 
Η αίθουσα πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία περί COVID-19. Για την είσοδο στο χώρο ΔΕΝ απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είναι όμως υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
 
 
Καλή Επιτυχία σε όλους !
 

 

 
Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα και κείμενο

 

Ένα ακόμα Θεατρικό ταξίδι φτάνει στον προορισμό του. Το Θεατρόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια αισθηματική κωμωδία των Ν.Τσιφόρου-Π.Βασιλειάδη, βασισμένη στο Θεατρικό τους έργο “Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς” που συνέγραψαν το 1964. Το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο την επόμενη χρονιά σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τον τίτλο “Μια τρελή τρελή οικογένεια” σπάζοντας κυριολεκτικά ταμεία καθώς κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 101 ταινιών της σαιζόν 1965-1966, κόβοντας 541.134 εισιτήρια.
Αυτό το έργο είναι και η επιλογή της Δέσποινας Οτουντζίδου η οποία όχι μόνο βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο τιμόνι της σκηνοθεσίας αλλά έχει αναλάβει και την επιμέλεια της παραγωγής. Μια Θεατρική πρόταση που τελεί υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου “Εδεσσαϊκός Κόσμος”.
Η ιστορία γνωστή. Μια νέα καλομαθημένη και φινετσάτη γυναίκα, πρωτότοκη κόρη εργοστασιάρχη, ενώ είναι αρραβωνιασμένη με γόνο εφοπλιστικής οικογένειας, πηγαίνοντας ταξίδι στη Βενετία, γνωρίζει, ερωτεύεται και παντρεύεται έναν γοητευτικό αλλά σκληροτράχηλο κι επιβλητικό άντρα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αυτός ανακαλύπτει την φύση της οικογένειας. Ωιμέ! Ας κάνουμε τις συστάσεις : Η μητέρα της αλλοπαρμένη, ζει στο δικό της κόσμο, μοναδικά αφηρημένη. Η μικρή αδερφή της, σύγχρονη χίππυς, ανεξέλεκτη, λάτρης των σπορ. Ο πατέρας της κλασική φιγούρα χαζομπαμπά και πιεσμένου συζύγου, στην βοήθεια του οποίου καταφεύγει προκειμένου να βάλει τάξη. Εκεί ξεκινάνε τα ανατρεπτικά και ξέφρενα για το συντηρητικό status μιας μεσοαστικής οικογένειας. Μάλλον, μιας τρελής τρελής οικογένειας! Θα τα καταφέρει; Απαντήσεις επί σκηνής....
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εδεσσαϊκός Κόσμος” όπως κάθε σύλλογος που προάγει πολιτισμό, οφείλει να χτίσει μια δημιουργική πορεία χαράσσοντας νέες ρότες και διαδρομές. Οφείλει να είναι αρωγός σε κάθε εκδήλωση που γίνεται στην πόλη και που αφορά όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά και την κοινωνική ευαισθησία. Έτσι, με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε ώστε μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις, να διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Έδεσσας
“Με την ελπίδα αυτή η πρωτοβουλία, όχι τόσο να συγκινήσει και να κινητοποιήσει αλλά σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία, να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, βάλαμε το πρώτο λιθαράκι. Επιχειρηματίες, ιδιώτες, αλλά και επίσημοι φορείς, τάχθηκαν στο πλευρό μας συμβάλλοντας στην οργάνωση, προώθηση και προβολή αυτής της παραγωγής και ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα μας για υλική, οικονομική και ηθική υποστήριξη. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και το Θεατρόφιλο κοινό καθώς πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί στο κάλεμα μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο που μου εμπιστεύτηκε αυτή την παραγωγή και φυσικά τους εκλεκτούς συνεργάτες μου, τους συνοδοιπόρους μου σε αυτή τη θεατρική διαδρομή, ηθοποιούς και τεχνικούς.” λέει η σκηνοθέτης. Και συνεχίζει “Με αίσθημα ευθύνης, με αγάπη και μεράκι, με κατάθεση ψυχής και κυρίως με σεβασμό στο Θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, οι συντελεστές αυτής της παραγωγής, μέλη μιας “τρελής τρελής οικογένειας”, δίνουμε μια υπόσχεση, Να προσφέρουμε άφθονο γέλιο που τόσο πολύ μας έχει λείψει λόγω των δυσμενών συνθηκών που όλοι βιώνουμε. Και θα την τηρήσουμε!”.
Τα μέλη της “τρελής οικογένειας”
Αγανάνη Ελένη-Μίκα
Απάζογλου Δήμητρα-Φιλιώ
Αράπογλου Αναστασία-Τζένη
Βυζοβίτης Περικλής-Πιτ
Καντούτσης Γιάννης-Αστυνόμος
Λιάκα Δέσποινα-Νανά
Μουστάκας Γιώργος-Ζωρζ
Νανόπουλος Παναγιώτης-Μίκης
Πούπτση Ελένη-Μαίρη
Τοπαλίδης Νίκος-Μίλτος
Τούσιας Λεωνίδας-Ανδρέας
Τσαβέας Κώστας-Λεωνίδας
Φανιόπουλος Λάκης-Στέλιος
Φυσέκη Νεφέλη-Σίσσυ
Την Τζίνα-”Πάστα-Φλώρα” ερμηνεύει η Λίζα Ξενίδου
Τις παραστάσεις ντύνουν μουσικά αγαπημένες μελωδίες του Μίμη Πλέσσα, την αισθητική επιμέλεια των πρωταγωνιστών υπογράφει η Μαίρη Πέτκου και την χορογραφία η Καλλιόπη Δράμαλη.
Αξίζει να σημειωθεί η παραγωγή γίνεται με την υποστήριξη της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και την πολύτιμη αρωγή των : Συλλόγος Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θόδωρος Γαβράς”, Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, Σύλλογος Εδεσσαίων Καλλιτεχνών “ΑΠΕΛΛΗΣ”, Πολιτιστικός Σύλλογος “Βαρόσι”, Φιλοπρόοδος Σύλλογος “Μ. Αλέξανδρος”.
Παραστάσεις θα ανέβουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από Παρασκευή 13 ως και Τετάρτη 18 Μάη με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και γενική είσοδο 6 €.
Η αίθουσα πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία περί COVID-19. Για την είσοδο στο χώρο ΔΕΝ απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είναι όμως υποχρεωτική η χρήση μάσκας

 

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "Μια τρελή τρελή αισθηματική κωμωδία βασισμένη στο Θεατρικό έργο "Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς" με την υπογραφή των Ν. Τσιφόρου-Π. Βασιλειάδη εωάστα φλώρα Μια τρελή uvadı οικογένεια Σκηνοθεσία-Επιμέλεια παραγωγής ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΤΟΥΝΤΖΙΔΟΥ"

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments