....

ΕΔΕΣΣΑ : ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Η ΤΑΙΝΙΑ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

Μεγάλη συρροή κόσμου και στο θερινό κινηματογράφο της Έδεσσας

Χιλιάδες θεατών (περίπου 80.000) έχουν ήδη παρακολουθήσει την ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού», η οποία είναι αφιερωμένη στην ζωή και την πορεία του Αγίου Νεκταρίου.

Η ταινία που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή της Γελένα Πόποβιτς και με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει κερδίσει την αγάπη των σινεφίλ και όχι μόνο, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία που προβάλλεται, με δυο προβολές μάλιστα, στο θερινό κινηματογράφο της Έδεσσας, συγκεντρώνει και εδώ πλήθος σινεφίλ. Μάλιστα την ταινία έχουν δει όχι μόνο κάτοικοι της πόλης αλλά έχουν έρθει και από τις διπλανές πόλεις, καθώς και οι επισκέπτες που τυχαίνει να βρίσκονται την Έδεσσα αυτές τις μέρες.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ήδη από το 1969, σαράντα εννέα χρόνια μετά τον θάνατό του και μόλις οκτώ χρόνια μετά την ανακήρυξή του σε Άγιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα (1961), ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Γρηγορίου μεταφέρει στο πανί τον Άγιο Νεκτάριο, με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Μπάρκουλη, τη Βέρα Κρούσκα και τον Χρήστο Πολίτη, σε σενάριο Κικής Σεγδίτσα – Αντώνη Δαυίδ και παραγωγή του Τζέιμς Πάρις. Η ταινία επικεντρώνεται στα «θαύματα» του Νεκτάριου – ιδίως στα μεταθανάτια «θαύματα» που του αποδίδονται – και αξίζει να σταθούμε σε δύο ενδιαφέροντα σημεία για την πορεία της στις αίθουσες: παρά το «βαρύ πυροβολικό» των πρωταγωνιστών της εποχής και παρά την υπογραφή του Αντώνη Δαυίδ στο σενάριο η συγκομιδή του Αγίου Νεκτάριου, με 93.443 εισιτήρια στην πρώτη προβολή, ήταν συγκριτικά πενιχρή: πολύ κάτω από τις δέκα εμπορικότερες ταινίες του 1969 που κυμαίνονταν από τα 369.011 εισιτήρια («Θου-Βου» Φαλακρός Πράκτωρ, Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ) έως τα 739. 001 (Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά).

Μέχρι την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο της Έδεσσας (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών) θα προβάλλεται η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», με δυο προβολές στις 8.15 και στις 10.30 το βράδυ. Με την φροντίδα του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» και της ΔΗΚΕΔΕ. Μάλιστα στο θερινό σινεμά μπορείτε να απολαύσετε το καφέ, το ποτό ή το σνακ σας. Μια ταινία που πραγματικά αξίζει να δείτε.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments