....

ΕΔΕΣΣΑ : "ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ" ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Μια καταπληκτική θεατρική παράσταση κωμωδία παρακολουθήσαμε στην σχεδόν κατάμεστη αίθουσα της Π.Ε. Πέλλας .

Είναι η παράσταση που ανέβασε  ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας " ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς"  με το έργο «ΤΑ ΚΊΤΡΙΝΑ ΓΆΝΤΙΑ»  σε σκηνοθεσία και επιμέλεια Δέσποινας Ότουντζιδου.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 9.00μμ και θα τελειώσουν την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Δείτε αποσπάσματα από το έργο και πάρτε μια μικρή γεύση μα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την παρακολουθήσετε ολόκληρη και να γελάσετε με την ψυχή σας.

Μέρος των εσόδων για διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δυναμική η  έναρξη λειτουργίας από τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς” καθώς εγκαινίασε τη σεζόν με νεοσύστατη Θεατρική ομάδα υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Δέσποινας Οτουντζίδου

Ας μεταφερθούμε 70 χρόνια πριν. Το 1952  οι επονομαζόμενοι “Διόσκουροι του Ελληνικού Θεάτρου”,Αλέκος Σακελλάριος-Χρήστος Γιαννακόπουλος, συνέγραψαν το έργο “Η Ρένα εξώκειλε” για τον άρχοντα της κωμωδίας Βασίλη Λογοθετίδη και τον θίασο του. Παραστάσεις ανεβαίνουν στο Θέατρο Κεντρικόν κατά την περίοδο 1952-1953 όπου παρά το γεγονός πως δεν σημειώνουν επιτυχία, αποφασίζουν να μεταφέρουν το έργο από το “σανίδι” στο “πανί” ως είθισται εκείνη την εποχή, με σκηνοθέτη τον Σακελλάριο.

Εν μέσω προβών  ο Λογοθετίδης αφήνει την τελευταία του πνοή στις 20 Φεβρουαρίου 1960. Τα γυρίσματα διακόπτονται, το καστ αντικαθιστάται εξ ολοκλήρου και η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου 1960 με τίτλο 'ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ”. Η κινηματογραφική μεταφορά είχε την ίδια τύχη με τις παραστάσεις καθώς κόπηκαν μόλις 27.787 εισιτήρια καταλαμβάνοντας την 18η θέση μεταξύ των ταινιών που προβλήθηκαν τη σεζόν 1960-1961. Σήμερα η ταινία θεωρείται κλασική και από τις πλέον αγαπημένες του κοινού, οπότε θα αποφύγουμε τις συστάσεις.

Αυτό το έργο είναι και η επιλογή της Δέσποινας Οτουντζίδου η οποία όχι μόνο βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο τιμόνι της σκηνοθεσίας αλλά έχει αναλάβει και την επιμέλεια της παραγωγής. Μιας παραγωγής που τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς” και σηματοδοτεί μια νέα δημιουργική συνεργασία της σκηνοθέτιδας.

Η ίδια μας λέει: “Μετά από 2,5 περίπου χρόνια αδράνειας του Συλλόγου λόγω των δυσμενών συνθηκών που όλοι βιώσαμε, αισθάνθηκα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση ως μέλος του Συλλόγου, να συνδράμω ενεργά με το μόνο τρόπο που γνωρίζω καλά, το Θέατρο! Η 15ετής εμπειρία μου ως ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτις όπως και τα αμοιβαία αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης που με συνδέουν με το Σύλλογο, αποτέλεσαν εφαλτήριο αυτής της συνεργασίας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και παράλληλα ευγνώμων διότι η πρόταση μου για το συγκεκριμένο έργο, έγινε αποδεκτή με θέρμη από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που μου εμπιστεύτηκαν αυτή την παραγωγή  όπως επίσης ευχαριστώ τους εκλεκτούς συνεργάτες μου, τους συνοδοιπόρους μου σε αυτή τη Θεατρική διαδρομή, ηθοποιούς και τεχνικούς.Με αίσθημα ευθύνης, με αγάπη και μεράκι, με κατάθεση ψυχής και κυρίως με σεβασμό στο Θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, οι συντελεστές αυτής της παραγωγής εργάστηκαν αρμονικά και σε ευχάριστο κλίμα από τις αρχές του καλοκαιριού, ώστε το ταξίδι να φτάσει με ούριο άνεμο στον προορισμό του. Από τη μια, με την εγγύηση του συγγραφικού διδύμου, αδιαμφισβήτητα χαρισματικοί και μοναδικοί γητευτές του λόγου έκαστος,  κι από την άλλη, με την υπόσχεση από μέρους μας μιας απολαυστικής και τουλάχιστον αξιοπρεπούς παράστασης, επιχειρηματίες, ιδιώτες, αλλά και επίσημοι φορείς, τάχθηκαν στο πλευρό μας συμβάλλοντας στην οργάνωση, προώθηση και προβολή αυτής της παραγωγής καθώς ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα μας για υλική, οικονομική και ηθική υποστήριξη.Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και το Θεατρόφιλο κοινό καθώς πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας”

Παραστάσεις θα δοθούν αρχικά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από Πέμπτη 6 ως και Δευτέρα 10 Οκτώβρη με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και γενική είσοδο 7 € ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί παραστάσεις εκτός Έδεσσας.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι : Απάζογλου Δήμητρα, Βυζοβίτης Περικλής, Γαλανοπούλου Άννα, Καντούτσης Γιάννης, Κιοσκερίδου Πόπη, Λιάκα Δέσποινα, Μπακάλη Κική, Ξενίδου Λίζα, Τοπαλίδης Νίκος, Τσακίρη Ελένη, Φανιόπουλος Λάκης και  Χουιαρίδου Ντίνα ενώ τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής οι : Αντώνης Αντωνίου-Θοδωρής Παπαϊωάννου

Η παραγωγή γίνεται με την υποστήριξη της Π.Ε. Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας και της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων,

του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών ΑΠΕΛΛΗΣ  και του Παραγωγικού Εργαστηρίου ΑμεΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments