15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΕΔΕΣΣΑ: ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ; [ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ]

Θεοφάνεια χωρίς τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε εξωτερικό χώρο όπως γινόταν κάθε χρόνο στην Βυζαντινή Γέφυρα στην Έδεσσα και κατ΄ επέκταση το ίδιο θα γίνει  σε όλες τις πόλεις και τα χωριά  του Ν. Πέλλας.

Δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα την ώρα της ανάρτησής μας κανένα δελτίο τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας πως θα γίνει ο εορτασμός.

Πέρυσι 6-1-2021 θυμόμαστε ότι σε όλες σχεδόν τις εκκλησίες η ρίψη του Σταυρού  έγινε εντός των Ιερών Ναών  για πρώτη φορά στα χρονικά  όπως το ίδιο έγινε και στην Έδεσσα όπου ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων μέσα στην Αγία Σκέπη.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο;


 

IMG-2838 IMG-2848 IMG-2852 IMG-2858
 

 

 

τα μετρα τησ κυβερνησησ Πώς θα εορταστούν τα Θεοφάνια

Για το πώς θα γίνει ο αγιασμός την ημέρα των Θεοφανείων, ο κ. Οικονόμου παρέπεμεψε στα μέτρα που αφορούν στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

 

«Ήδη υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόζονται εντός και εκτός των ναών. Οι πιστοί προσέρχονται στους ναούς έχοντας κάνει rapid test. Για την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον εξωτερικό χώρο θα τηρούνται κανονικά οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τα μέτρα σύμφωνα με την απόφαση

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

 

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ στις εκκλησίες και στους χώρους λατρείας ισχύουν τα εξής:
Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας με τήρηση των μέτρων που προβλέπονται.

Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας και test

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Τα πρόσωπα εισέρχονται προς τον σκοπό συμμετοχής σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test)

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments