....

ΕΔΕΣΣΑ : ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ - ΠΟΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ 10/17-7-2022

Θερινό σινεμά στην Έδεσσα

 

   Οι  ταινίες του θερινού σινεμά από τον Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» και τη ΔΗΚΕΔΕ είναι:

 

Οι ταινίες:

- Κυριακή 10 Ιουλίου 2022: Τα κακά παιδιά.

Κινούμενα σχέδια. Δανείζουν τις φωνές τους οι: Κατερίνα Τσάβαλου, Ντένης Μακρής, Άγγελος Λιάγκος, Θάνος Λέκκας, Χάρης Γρηγορόπουλος. Διάρκεια: 100’.

          Δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλη παρέα πέντε φίλων τόσο κακόφημη όσο αυτή των «Κακών Παιδιών» - ο τολμηρός πορτοφολάς Mr. Wolf, ο έμπειρος διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων Mr. Snake, ο χαλαρός άρχοντας της μεταμφίεσης Mr. Shark, ο ευέξαπτος νταής Mr. Piranha και η ετοιμόλογη χάκερ Ms. Tarantula. Αλλά όταν ύστερα από αμέτρητες ληστείες μέσα στα χρόνια και παρουσία στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς η συμμορία τελικά συλλαμβάνεται, ο Mr. Wolf κάνει μια συμφωνία (την οποία δεν έχει πρόσθεση να τηρήσει) προκειμένου να γλυτώσουν τη φυλακή: Τα Κακά Παιδιά θα γίνουν καλά! Υπό την κηδεμονία του μέντορά τους, του καθηγητή Marmalade, ένα αλαζονικό (αλλά αξιολάτρευτο!) πειραματόζωο, τα Κακά Παιδιά ξεκινούν να ξεγελάσουν τον κόσμο προσποιούμενα πως έχουν μεταμορφωθεί! Στην πορεία, ωστόσο, ο Mr. Wolf αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πράττοντας το καλό, του προσφέρει αυτό που πάντα αποζητούσε: την αποδοχή των άλλων. Έτσι, λοιπόν, όταν ένας νέος κακός απειλεί την πόλη, μπορεί ο Mr. Wolf να πείσει την υπόλοιπη συμμορία να γίνουν…. Καλά Παιδιά;

 -Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022: Πίτσα γλυκόριζα.

Δραματική, αμερικανική. Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Αντερσον.  Πρωταγωνιστούν: Αλάνα Χάιμ, Κούπερ Χόφμαν, Σον Πεν, Τομ Γουέιτς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μπένι Σάφντι . Διάρκεια: 133'

Μια νοσταλγική ιστορία ενηλικίωσης από τον Πολ Τόμας Άντερσον ("Θα Χυθεί Αίμα"). Στην Καλιφόρνια του 1973, με φόντο ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ και η πετρελαϊκή κρίση, ο έφηβος Γκάρι ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη μεγαλύτερή του Αλάνα. Ανάμεσά τους, όμως, δε σφυρηλατείται μια αναμενόμενη  ρομαντική σχέση, αλλά μέσα από απίθανες καταστάσεις θα βρεθούν να μοιράζονται εμπειρίες που θα καθορίσουν τους εαυτούς αλλά και τα συναισθήματά τους.

 

  • Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022: Jurassic World: Κυριαρχία.

Περιπέτεια, φαντασίας. Κατάλληλη άνω των 12 ετών. Σκηνοθεσία: Κόλιν Τρέβοροου.  Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Λόρα Ντερν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Σαμ Νιλ. Διάρκεια: 146 λεπτά.

    Πέρασαν τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της Νήσου Νούμπλαρ  Οι δεινόσαυροι τώρα ζουν και κυνηγούν μαζί με τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία θα αναμορφώσει το μέλλον και θα καθορίσει μια για πάντα αν τα ανθρώπινα όντα θα παραμείνουν οι κορυφαίοι θηρευτές σε έναν πλανήτη που μοιράζονται τώρα με τα πιο τρομακτικά πλάσματα της ιστορίας.

-Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022: Το τέλειο αφεντικό.

Δραματική. Ισπανική. Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα. Πρωταγωνιστούν: Αλμουντένα Αμόρ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Σέλσο Μπουγκάγιο. Διάρκεια: 120’.

   Το φαινομενικά καλοπροαίρετο αφεντικό, ο Μπλάνκο, ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης, βρίσκεται υπό πίεση καθώς προετοιμάζει το εργατικό του δυναμικό για μια επερχόμενη επιθεώρηση από μια ομάδα που επισκέπτεται τοπικές επιχειρήσεις για να επιλέξει μία για ένα διάσημο βραβείο. Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Η εικόνα όμως αυτής της τέλειας επιχείρησης διαλύεται, όταν πρέπει να τα βάλει με έναν εκδικητικό απολυμένο εργάτη, έναν καταθλιπτικό προϊστάμενο, κι έναν παλαβό ασκούμενο. Για να κερδίσει τον διαγωνισμό, το χειριστικό “καλό αφεντικό” αφήνει πλέον κάθε αισχύνη και εισβάλει στις προσωπικές ζωές των υπαλλήλων του, περνώντας κάθε κόκκινη γραμμή, αλλά και αγνοώντας ότι έχει πυροδοτήσει ένα εκρηκτικό φυτίλι με άγριες συνέπειες.

 

 

-Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουλίου 2022: Ουπς 2! Ο Νώε ξανά έφυγε. (μεταγλ.).

 

Κινούμενα σχέδια. Δανείζουν τις φωνές τους οι: Θάνος Λέκκας, Νίκη Γρανά, Κατερίνα Γκίργκις, Κώστας Αποστολίδης. Διάρκεια: 86’.

   

   Οι γνωστοί μικροί ήρωές μας επιστρέφουν σε μια συγκινητική ιστορία για όλη την οικογένεια. Αφού κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό και να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, οι επιβάτες βιώνουν νέες προκλήσεις. Η στεριά δε φαίνεται πουθενά, οι μέρες περνούν βασανιστικά και οι εντάσεις ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα ανεβαίνουν επικίνδυνα...

 

 

‘Ώρα έναρξης προβολής: 21:15. Γενική είσοδος: 6 ευρώ. (ηλεκτρονικά εισιτήρια και κρατήσεις θέσεων:  https://gocinema.gr/product-category/therinos-kinimatografos-kataraktes-edessa/ )

Περιοχή Μύλων Έδεσσα (πάρκο Καταρρακτών).

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments