....

ΕΔΕΣΣΑ : ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ

 

 

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»  πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση για τον Ιωάννη Παπαλαζάρου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, στην, κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι) στην Έδεσσα.

  «Αρχή του συλλόγου μας είναι ότι δεν πρέπει να λησμονούνται οι σημαντικοί  και  πνευματικοί άνθρωποι της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα του τόπου μας. Άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι συνεισφέρουν, ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που αγγίζει πολλές πολιτιστικές πτυχές του νεοελληνικού βίου. Η έγκαιρη αναγνώριση του έργου τους αποτελεί τιμή όχι μόνον για τους ανθρώπους αυτούς αλλά κυρίως  για την κοινωνία στην οποία αναφέρονται. Σήμερα τιμούμε τον ερευνητή συγγραφέα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό Γιάννη Παπαλαζάρου, για την συνολική του προσφορά στην καταγραφή ιστορικών και πολιτιστικών  γεγονότων της ιδιαίτερης  πατρίδας του αλλά και του νομού μας», όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Χατζηπέγιος.

Για το πόσο σημαντικό γεγονός είναι η καταγραφή και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας αλλά και για τη συμβολή του Ι.Παπαλαζαρου, αναφέρθηκε η Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Για το βιογραφικό και συγγραφικό του έργο  μίλησε η Κατερίνα Αθανασίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα προβλήθηκαν βίντεο με συνέντευξη που είχε δώσει ο κ.Παπαλαζάρου, όταν τα μέλη του Δ.Σ.  (Γ.Χατζηπέγιος, Β.Κυριακού, Η.Ιακωβάκη και Κ.Αθανασίου), τον είχαν επισκεφτεί πριν από λίγο καιρό στο σπίτι του.

Ο ίδιος ο κ.Παπαλαζάρου αναφέρθηκε στη ζωή και στα βιβλία του, κάνοντας αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του (π.Αγ.Αθανάσιος), στους φίλους και συμμαθητές του, στο «Περικαλλές» Γυμνάσιο και σε άλλες πτυχές της ζωής του.

Τέλος ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Ε. Γ.Χατζηπέγιος και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ.Γιάννου απένειμαν στον κ.Παπαλαζάρου τιμητική πλακέτα.

Θερμές ευχαριστίες στη ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. και στον Δημήτρη (Τάκη) Μπέλμπα (ηχολήπτη, συνεργάτη του Συλλόγου). Τις φωτογραφίες μας διέθεσε ο φωτογράφος Δημήτρης Ευθυμιάδης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube όπου και πολύ σύντομα θα μπορεί να το δει ο καθένας-καθεμιά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments