....

ΈΔΕΣΣΑ - ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ! ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑ (VIDEO)

 

Ο Νίκος Μούλας μας ξεναγεί στα αγαπημένα του σημεία της Έδεσσας, φορτισμένα από παιδικές αναμνήσεις και μπολιασμένα με τις εικόνες του σήμερα. Μας μεταφέρει στο απέραντο γαλάζιο της λίμνης Βεγορίτιδας, μας διηγείται την ιστορία και τις ιστορίες της λίμνης.

Σ ένα μαγευτικό τοπίο ξεδιπλώνεται ο μυστικός τόπος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

 

Ο Νίκος Μούλας γεννήθηκε στην #Άρνισσα το 1990.

Τελείωσε το Δημοτικό και Γυμνάσιο στην Άρνισσα και στην συνέχεια μετακόμισε στην Έδεσσα για να συνεχίσει τις λυκειακές σπουδές στο Γενικό λύκειο. Στη συνέχεια σπούδασε στο ΑΤΕΙ Άρτας ως #μηχανικός τηλεπικοινωνιακών #δικτύων.

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος, μιλάει δυο ξένες γλώσσες ενώ επίσης δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα στον επιχειρηματικό χώρο.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στους αγώνες για την προστασία της #λίμνης #Βεγορίτιδας, μέσω του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας. Από το 2009 είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας ενώ από το 2014 εκλέγεται #Πρόεδρος του #Συλλόγου, θέση την οποία κατέχει ως σήμερα. Στο ενεργητικό του ανάμεσα σ άλλα εγγράφονται οι αγώνες ενάντια στην μείωση της στάθμης της Βεγορίτιδας, αγώνες που στέφθηκαν με επιτυχία. Τα τελευταία 2 χρόνια παλεύει μέσα από τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας για την εξάλειψη της ρύπανσης της Βεγορίτιδας. Έπειτα από συντονισμένες πιέσεις, αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Βουλή των Ελλήνων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στις αρμόδιες Περιφέρειες και αντίστοιχους Δήμους, κατάφερε μέσω του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, την εξαγγελία της δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην Άρνισσα ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις υπάρχουν και από την πλευρά της Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Πανελληνίου Κολυμβητικού Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας και Αντιπρόεδρος.

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου #Νέων Βεγορίτιδας.

Μέλος του Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, που έχει εποπτικό ρόλο και στην λίμνη Βεγορίτιδα.

Βρίσκεται σε άμεση επαφή με κορυφαία #Πανεπιστήμια στη χώρα μεταξύ των οποίων, το #ΑΠΘ και το #ΠΘ και έχει την υποστήριξη των καθηγητών του Τομέα Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του ΠΘ σε θέματα βιοπαρακολούθησης και προστασίας της Βεγορίτιδας.

Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο ιστορικός #πολιτιστικός σύλλογος Αρνισσας #ΜΕΣΝΑ.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για την Ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του, έχει συγγράψει και το #βιβλίο «Άρνισσα - Ιστορία και τόπος»

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments