....

ΕΔΕΣΣΑ : ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ Ι. ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ [ΦΩΤΟ]

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ Ι. ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 18.00, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ελεούσας από το Μητροπολιτικό Οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο μετείχε ο σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως όπως και κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.
Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Διοικητής της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ πλήθος πιστών μετείχε στην ιερά λιτανεία και την ακολουθία του Εσπερινού.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.), ο οποίος τόνισε ότι η εορτή της Μεσοπεντηκοστής ενώνει τις δύο κορυφαίες εορτές του Πάσχα και της Πεντηκοστής. Δια του Αγίου Πνεύματος δίνονται στους πιστούς τα δώρα της Αναστάσεως και συγκεκριμένα δια των θείων μυστηρίων. Μέσω των μυστηρίων της Εκκλησίας παρέχεται το Άγιο Πνεύμα, που εγκαθιστά μέσα μας τον Χριστό. Το κυριότερο μυστήριο δια του οποίου πραγματοποιείται η ένωση μας με τον Χριστό, που είναι η Ανάσταση και η Ζωή μας, είναι η Θεία Κοινωνία. Όποιος λοιπόν θέλει να μετάσχει στην αιώνιο ζωή και την Ανάσταση οφείλει να κάνει κέντρο της ζωής του την προσέλευση στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με πολλή ταπείνωση και προετοιμασία.Η σεβάσμια εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, εφέστιος εικόνα του Μητροπολιτικού οικήματος, θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό μέχρι το απόγευμα της επόμενης Τρίτης. Θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες καθώς και παρακλήσεις υπέρ των εξεταζομένων μαθητών.

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments