....

ΤΟ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΟ «ΜΕΓΙΕ ΜΕΛΕ» ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Στις 27 Οκτωβρίου 2019 το Εδεσσαϊκό Θέατρο ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, και παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Μεγιέ Μελέ», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Σοφίας Πετρίδου.

     Μέσα από την ιστορία του Στελάκη και της Βασούλας και με την συνοδεία της ορχήστρας μας, προσπαθήσαμε να ξυπνήσουμε μνήμες, να συγκινήσουμε και να ταξιδέψουμε την Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα του 1960.

    Μετά το τέλος της παράστασης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γαρτσιώνης παρέδωσε στον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Δερμιτζόγλου ενθύμιο για την επίσκεψη μας στην Ιστορική ατή Σχολή και παρέλαβε αναμνηστικό για το Σύλλογο. Επίσης το μέλος της θεατρικής ομάδας Δημήτρης Γιώγας ως εκπρόσωπος του Δήμου Έδεσσας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του Αντιπεριφαρειάρχη κ. Δάνη Τζαμτζή και προσκάλεσε την Ελληνική κοινότητα της Πόλης να επισκεφτεί την Έδεσσα και το Νομό Πέλλας, προσέφερε τέσσερα βιβλία με υλικό για την περιοχή της Έδεσσας και του Νομού Πέλλας. Στη συνέχει ο Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θοδωρής Παπαϊωάννου δώρισε βιβλία για την βιβλιοθήκη του σχολείου. Στους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την Έδεσσα και την περιοχή μας που διατέθηκε από τον Δήμο Έδεσσας και τη ΔΗΚΕΔΕ.

    Η βραδιά έκλεισε με μία όμορφη δεξίωση στο χώρου του Σχολείου όπου απολαύσαμε πολίτικες νοστιμιές και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους υπεύθυνους του σχολείου και τους θεατές.

    Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, τεχνικούς, μουσικούς, ηθοποιούς που με το μεράκι και την καλή τους διάθεση καθώς επίσης τον Δήμο Έδεσσας και την Αντιπεριφέρεια Ν. Πέλλας για την στήριξή τους.

    Τέλος να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το Διευθυντή του Ζωγράφειου κ. Δερμιτζογλου που έδωσε τη δυνατότητα στο Εδεσσαϊκό Θέατρο να παρουσιάσει  μια θεατρική παράσταση σε ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης καθώς επίσης και για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε.-

το Δ.Σ.

του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

 

2019-10-31-144353 2019-10-31-144343 2019-10-31-144326 2019-10-31-144309

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments