....

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 2-0 ΕΝΤΌΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Μεγάλη νίκη πέτυχε σήμερα ο Εδεσσαικός μέσα στο Ριζάρι νικώντας τον  πρωτοπορο Μακεδονικό 2-0 με δύο γκόλ του Σπαρτιάτη στο 37ο και 57ο λεπτό.

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπαρτιάτη, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα, ο Εδεσσαϊκός επικράτησε με 2-0 του Μακεδονικού και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της κορυφής για τον 2ο όμιλο. 

Η ομάδα της Νεάπολης είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία και πέτυχαν μια σημαντική νίκη, με την οποία έκαναν ένα σημαντικό βήμα σωτηρίας. 

Όσο για τον Μακεδονικό; Θα περιμένει, πλέον, το κυριακάτικο (27/2) ματς της Κοζάνης στην Κέρκυρα απέναντι στην ΑΕ Λευκίμμης προκειμένου να γνωρίζει το βαθμολογικό προβάδισμα με το οποίο θα μεταβεί την επόμενη Κυριακή (6/3) στην Κοζάνη για το ντέρμπι κορυφής απέναντι στην τοπική ομάδα. 

Ο Μακεδονικός μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες. 

Στο 13’ ο Μπρατσιάνι και το 16’ ο Γαρύφαλλος σούταραν από πλεονεκτική θέση άουτ και στο 28’ ο Τεντζέρης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε σουτ του Τοπούζη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μακεδονικός απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Σαραγιώτη που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Εδεσσαϊκός κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη καλή του στιγμή στο ματς, αξιοποιώντας ένα αμφισβητούμενο φάουλ που καταλόγισε υπέρ του ο Δραγούσης στο 37’. Μετά την εκτέλεση ο Σπαρτιάτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουναρίδη και άνοιξε το σκορ. 

Ο Μακεδονικός απείλησε στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Τοπούζη στο 48’ και εκτέλεση φάουλ του Τσουκάνη στο 54’, όμως, ο Εδεσσαϊκός ήταν αυτός που σκόραρε εκ νέου στο 57’ με πλασέ του Σπαρτιάτη ύστερα από συρτή σέντρα του Ταουσιάνη. 

Στο 66’ ο Εδεσσαϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μωυσίδη και ο Μακεδονικός πίεσε ακόμη περισσότερο. Δημιούργησε και έχασε και άλλες ευκαιρίες (κυριότερες το σουτ του Γαρύφαλλου που πέρασε άουτ στο 69’ και η κεφαλιά του Θεοδωρίδη με την ίδια κατάληξη στο 73’), χωρίς αποτέλεσμα όμως. Από την πλευρά του ο Εδεσσαϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κατικαρίδη στο 78’, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Γουναρίδης. 

Εδεσσαϊκός (Κούρτογλου): Τεντζέρης, Κουκουλέκης Τ., Καλαμπάκας, Γιαννόπουλος, Μωυσίδης, Τεμερτζόγλου, Ντόγος (84’ Κουκουλέκης Δ.), Προύντσης, Σπαρτιάτης (60’ Σούκιας), Ταουσιάνης (68’ Αβραμίδης), Κατικαρίδης (84’ Μαυρόπουλος). 

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Αναγνώστης (30’ Χασάνογλου), Δοξάκης, Σαραγιώτης, Βασιλείου (78’ Κυζιλής), Ουζούνογλου (46’ Θεοδωρίδης), Μπρατσιάνι (65’ Ζαννάκης), Γαρύφαλλος, Τσουκάνης, Τοπούζης.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε εχθές το μεσημέρι στο Ριζάρι με τον τεχνικό του Εδεσσαϊκού Αλέκο Κουρτογλου όπου και συμπεριέλαβε  στην αποστολή του τους  :

Τεντζέρη,Βαλαβάνη Μωυσίδη,Καλαμπάκα,Γιαννόπουλο,Κουκουλεκη Τ. Αβραμιδη, Κεραμυδα,Μαυροπουλο,  Προύντση, Τεμερτζόγλου, Κατικαρίδη, Κουκουλεκη Τ.,Μισκο, Σουκια,Μυλωνά Γ., Σπαρτιάτη,Φουδούλη, Ντόγο και Ταουσιανη.

Δελιτε το βίντεο του αγώνα

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments