....

ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ: ''ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ''

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (13.6.2022) ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στο καθολικό της πανηγυρίζουσας ιεράς μονής Αγίας Τριάδος Εδέσσης.

Συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο κληρικοί της ιεράς Μητροπόλεως, ενώ έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννη Χασανίδη.

Τις αρχές εκπροσώπησαν ο κ. Δ. Σταμενίτης, βουλευτής Πέλλας, ο κ. Δ. Γιάννου, Δήμαρχος Εδέσσης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης ΜΚ Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Πλήθος πιστών συνέρρευσε στην ιερά μονή και χρειάστηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την ρύθμιση των κυκλοφορίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αμαρτία της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος παρουσιάζοντας τρία παραδείγματα από την Καινή Διαθήκη: τους Φαρισαίους που απέδιδαν τα θαύματα του Χριστού στον Σατανά, τον Ανανία και την Σαπφείρα που νόμισαν ότι θα μπορούσαν να εξαπατήσουν το Άγιο Πνεύμα και των ανθρώπων εκείνων, για τους οποίους ο απόστολος Παύλος λέγει στον απ. Τιμόθεο ότι φέρνουν σκάνδαλα και διαιρέσεις μέσα στην Εκκλησία.

Τέτοια άνθρωποι υπάρχουν και σήμερα μέσα στην Εκκλησία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Κάνουν διπλή ζωή ή παρερμηνεύουν τους αγίους ή εγείρουν μάχες και διχοστασίες.

Για τον λόγο αυτόν, κατέληξε, θα πρέπει όλοι να έχουμε την χάρη του Θεού, την ειρήνη και να τηρούμε τις εντολές του Θεού για να αναπαύεται και σε εμάς το Άγιον Πνεύμα.

Κατά το πέρας της Θεία Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος και των ιερών λειψάνων.

Φωτογραφίες: Σ. Μίντζας

pentikosti edessa 1

pentikosti edessa 1

pentikosti edessa 1

pentikosti edessa 1

 

 

 


 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments