....

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Τέλος ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου με απόφαση Βαρθολομαίου


Το τέλος της διακονίας του Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου στο Φανάρι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, μετά την ανταλλαγή απόψεων και «λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου», πήρε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ.

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Οι κατηγορίες

Ο Αγαθάγγελος Σίσκος, κατηγορήθηκε για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων. Είχε προσαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της ανέφερε: «Είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments