....

ΕΦΑΡΜΟΓΗ «APPODIXI»: ΣΕ ΕΝΑ 48ΩΡΟ, 2.000 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΥΠΟΠΤΕΣ» ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ενδιαφέρον φαίνεται πως υποδε΄χθηκαν οι καταναλωτές τη νέα εφαρμογή «appodixi» καθώς τις πρώτες 48 ώρες καταγράφηκε «βροχή» καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις.

Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, ενδυναμώνεται η άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών, που κάνει στις συναλλαγές του, για κάθε αγαθό ή υπηρεσία που αγοράζει.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τους πολίτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store (για κινητά με λογισμικό Android) και ΑppStore (για κινητά με λογισμικό IOS, δηλαδή της Apple).

Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες περισσότεροι από 20.000 καταναλωτές έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό τους με την οποία μπορούν να «σκανάρουν» τις αποδείξεις αγορών και να δηλώνουν στην ΑΑΔΕ όσες δείχνουν πλαστές.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η χρηματική αμοιβή θα είναι πολλαπλάσια της αξίας της απόδειξης και με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή τις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής, σύμφωνα με το Open, εντοπίστηκαν 2.000 «ύποπτες» αποδείξεις, οι οποίες χρήζουν περαιτέρω ελέγχου. Η πλειονότητα αυτών, οι 1.150 είναι ανώνυμες καταγγελίες και οι 850 σε επώνυμες.

Ωστόσο, αρκετές περιπτώσεις από αυτές έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν προλάβει ακόμη να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τα σχετικά παραστατικά.

 


 

Σχόλια - Facebook Comments