....

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ : ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ

Την στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου αλλά και την καταδίκη τους σε κάθε μορφή έμφυλης βίας εκφράζουν οι υποψήφιοι για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σκίτσο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την Δευτέρα, 26 γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψαν κείμενο, με το οποίο καταδίκασαν την σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, ένας λογαριασμός στο Facebook ονόματι «Προοδευτική Συμμαχία Αθήνας» αναδημοσίευσε ένα σκίτσο του σκιτσογράφου dranis, στο οποίο εμφανίζεται η Έφη Αχτσιόγλου να βάφει τα νύχια της μωβ και να λέει «Αν και βαριέμαι την αντιπολίτευση για τις φωτιές, θα πω, ο κρατικός μηχανισμός αφέθηκε απροετοίμαστος... Ωστόσο να ετοιμαστώ γιατί οσωνούπο περιμένω οι αδικημένοι δημοσιογράφοι να με πουν υπέρκομψη!!!».

https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2023-08-09_104432.jpg

Οι 26 γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασαν το συγκεκριμένο σκίτσο και την αναδημοσίευσή του στο Facebook, ενώ με ανάρτησή του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου.

Τσακαλώτος: Η Έφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου

«Δεν είναι πρώτη φορά που η Έφη Αχτσιόγλου αποτελεί στόχο έμφυλης επίθεσης. Η διάκριση λόγω φύλου, ο σεξισμός που χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο είδος καταπίεσης και βίας σε βάρος των γυναικών εμφιλοχωρεί σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και έχει δυστυχώς σημαντική θέση και στην πολιτική. Δεν ''καταπίνεται'' μια νέα, μορφωμένη, έξυπνη και ικανή γυναίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Η Έφη έχει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη μου, όπως και όλες οι συντρόφισσες που πήραν την πρωτοβουλία υποστήριξής της» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Παππάς: Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα σε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που δέχεται σεξιστική επίθεση

Την συμπαράστασή του στην Έφη Αχτσιόγλου για τις «σεξιστικές επιθέσεις που δέχεται», εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα σε κάθε σύντροφο και σε κάθε συντρόφισσα που δέχεται σεξιστικές επιθέσεις. Όπως τώρα στην Έφη, έτσι και παλιότερα στην Κατερίνα και στη Ρένα. Κάθε ένας και κάθε μια από εμάς πρέπει να κρίνεται για τις πολιτικές του απόψεις. Όχι για το φύλο του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Οτιδήποτε άλλο είναι έξω από τον κώδικα των αξιών μας».

 

Ο λογαριασμός «Προοδευτική Συμμαχία Αθήνας» κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση από το προφίλ στο Facebook, μετά τον εσσωκομματικό σάλο που προέκυψε.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments