......

ΕΦΗ ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ : "ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ"

<--break->

 
Η γιατρός κα Εφη Ταμβίσκου    Διευθύντρια της ΜΕΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Έδεσσας
σε σχετική της ανάρτηση στο facebook αναφέρει παρακάτω για την έξαρση του κορονοϊού και τα κρούσματα στον Ν. Πέλλας  :
 
 

Ανάρτηση μου στις 9 Ιουνίου 2020. Δεν ήταν μομφή αλλά προειδοποίηση. . Η ευθύνη στην ενημέρωση πλέον δεν είναι ατομική.. Είναι συλλογική.. Δεν πείσαμε κανέναν.. δεν πείσαμε την νεολαία...αποτύχαμε.. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Δυστυχώς, την δεδομένη στιγμή, μετά από τρεις μήνες καραντίνας, η πλειοψηφία του κόσμου συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η χρήση της μάσκας από υποχρεωτική κατάντησε αυτοβούλως προαιρετική έως και μηδαμινή , οι αποστάσεις ασφαλείας ανύπαρκτες, οι είσοδοι σε καλοκαιρινά μαγαζιά χωρίς έλεγχο και μέτρο, με προκλητικά φαινόμενα συνωστισμού. Η πρόωρη γεύση ενός ξέφρενου καλοκαιριού, συνδιάζεται πλέον με την περίτρανη απόδειξη, ότι είμαστε ικανοί σε ένα τριήμερο, να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε σε τρεις μήνες.
Οι υποδομές του ΕΣΎ δεν είναι ακόμα επαρκείς και χρειάζονται την ίδια και μεγαλύτερη έμπρακτη υποστήριξη. Η τύχη δεν θα μας ευνοεί επ άπειρον.
Οι επαγγελματίες υγείας θα κληθούν πάλι στις επάλξεις με κίνδυνο της ζωής τους, για να αντιμετωπίσουν μια έξαρση πανδημίας που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Και οι επαγγελματίες του τουρισμού, ναι μεν θα πρέπει να παλέψουν για να μην χαθεί η τουριστική χρονιά και συμπαραστεκό μαστε όλοι σε αυτό. Επιβάλλεται όμως να συνειδητοποιήσουν την διαφορά του φετινού καλοκαιριού σε σχέση με τα προηγούμενα. Διαφορετικά όχι μόνο θα καταλήξουν σαν τους καταστηματάρχες της Μυκόνου, που θέλοντας τα πολλά έχασαν και τα λίγα, ( σφράγιση των καταστημάτων τους και απώλεια όλοκληρης της saison) αλλά και θα είναι ηθικοί αυτουργοί
παραβλέποντας και
παρακάμπτοντας τα μέτρα για την δημόσια υγεία, εκτινάσσοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα ύψη. Και για αυτό δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία. Ας επικρατήσει η λογική επιτέλους από όλους γιατί τίποτα δεν ήταν ούτε είναι δεδομένο, πριν υποστούμε άλλη μια καραντίνα, ενόψει των πιο θερμών μηνών, με ένα ευρύτατο lock down, και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments