....

ΕΦΚ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σχετικά με τις πληρωμές τονίστηκε ότι οι ενισχύσεις 22,5 ευρώ η ενίσχυση για τη νέα χρονιά με τους παραγωγούς να λένε ότι στην παραγωγή μας υπήρχαν μεγάλες νιτρορύπανσης 30-40.000 ευρώ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε με οργανώσεις αγροτών στο συνεδριακό κέντρο στης Λιβαδειάς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κουτσούμπα και της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά.

Αναφερόμενος στην νέα Κοινή Αγροτική πολιτική ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι οι αντιπροσωπείες κάθε Κράτους-Μέλους έχουν θέσει περισσότερα από 200 ερωτήματα έκαστο σχετικά με αυτή, τα οποία παραμένουν αναπάντητα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Έγινε αναφορά στην ελλειμματική επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες οι οποίοι αναφερόμενοι στον υπουργό είπαν «πότε επιτέλους θα ισοσκελίσουμε αυτό το θέμα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Αγρότες;»

Τέθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τους αλλοδαπούς εργάτες γης με τον υπουργό αναφέρει ότι έχει γίνει μια διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο για να έρθουν περί τους 10.000 νεαροί εργάτες γης για δουλειά.

Σχετικά με τις πληρωμές τονίστηκε ότι οι ενισχύσεις 22,5 ευρώ η ενίσχυση για τη νέα χρονιά με τους παραγωγούς να λένε ότι στην παραγωγή μας υπήρχαν μεγάλες νιτρορύπανσης 30-40.000 ευρώ, με τον κ. Γεωργαντά να σημειώνει ότι γίνει προσπάθεια να δοθούν κάποιες συνδεδεμένες ενισχύσεις χωρίς ωστόσο να μπορεί να καλυφθεί όλο το ποσό της χρηματικής απώλειας.  

Σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά και ειδικά στο Net Metering, οι αγρότες είπαν στον υπουργό ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι επενδύσεις μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης με τα δίκτυα.  

Παράλληλα οι παραγωγοί ζήτησαν να υπάρχει ΕΛΓΑ πολλών ταχυτήτων, αλλά και για το ΠΑΑ, όπου πολλοί παραγωγοί λόγω οφειλών μένουν χωρίς ασφαλιστικές ενημερότητες μη μπορώντας έτσι να συμμετάσχουν σε κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Τέλος, συζητήθηκε και το μεγάλο ζήτημα των ελληνοποιήσεων της αιγυπτιακής πατάτας ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων και να προστατευθούν οι παραγωγοί.

Πηγή

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments