....

ΈΦΤΙΑΞΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 350 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (ΤΙΜΕΣ)

Το e-bike Fuell Flluid 2 φλερτάρει με το απόλυτο ρεκόρ αυτονομίας 350 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, και θα βγει στη διαδικτυακή αγορά τον Απρίλιο με τιμές από 3.664 ευρώ.

Η αμερικανική εταιρεία Fuell παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό ποδήλατο πριν από πέντε χρόνια, το Flluid, που έκλεψε τις εντυπώσεις κυρίως με το σχεδιασμό του. Τώρα, έχοντας στην κεφαλή του τεχνικού της τμήματος τον Erik Buell, της Buell Motorcycles, κλέβει τις εντυπώσεις με την ηλεκτρική αυτονομία προσφέροντας αρκετή ακόμα και για ένα μακρινό ταξίδι.

Το Flluid 2 είναι εφοδιασμένο με δύο αποσπώμενες μπαταρίες χωρητικότητας 2 kWh, δηλαδή διπλάσιου μεγέθους από το μοντέλο της πρώτης γενιάς. Με αυτές καλύπτονται συνολικά 350 χιλιόμετρα. Το Flluid 3 είναι μια ενδιάμεση έκδοση, με μία μπαταρία 1 kWh που προσφέρει αυτονομία 180 km.

Το ηλεκτρικό μοτέρ των δύο e-bikes παρέχεται από τη Valeo και αποδίδει 750 W (130 Nm ροπής) με ενσωματωμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για σταθερότητα στην απόδοση ασχέτως της κλίσης του δρόμου, χάρη στους «έξυπνους» αλγόριθμους. Αυτός ο συνδυασμός φτάνει τα δύο ηλεκτρικά ποδήλατα σε τελική ταχύτητα 32 km/h, αν και για αυτήν υπάρχουν περιορισμοί στην Ευρώπη.

Το πλαίσιο των δύο ποδηλάτων είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αλλά ανθεκτικό αλουμίνιο και το υδραυλικό τους σύστημα είναι της Tektro. Ο ιμάντας μετάδοσης Gates Carbon Drive αφαιρεί την ανάγκη συντήρησης, τα ελαστικά είναι της Pirelli, ενώ το ενσωματωμένο σύστημα συνδεσιμότητας καθιστά εφικτή της παρακολούθηση της λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος μέσω της εφαρμογής Fuell Rider στο smartphone.

Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό και κλείδωμα/ξεκλείδωμα του ποδηλάτου από μακρινή απόσταση, καθώς και την ενεργοποποίηση ειδοποιήσεων σε περίπτωση που το e-bike μετακινηθεί. Τα δύο νέα ποδήλατα της Fuell, Flluid 2 και 3, θα προσφέρονται διαδικτυακά μέσω Indiegogo από τον Ιούλιο του 2023, με τιμές από 3.664 και 3.389 ευρώ αντίστοιχα.

Σχόλια - Facebook Comments