....

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (VIDEO PHOTOS)

Με πλήθος κόσμου έγιναν τα εγκαίνα της εμποροπανήγυρης στη πόλη των Γιαννιτσών απέναντι από το Δημαρχείο από όπου και ξεκινάει ο χώρος της εμποροπανήγυρης η  οποία θα διαρκέσει 6 ημέρες.  Ο θεσμός αυτός είναι καθιερωμένος εδώ και πολλά χρόνια και πάντοτε είναι πετυχημένος τόσο από την έλευση των πωλητών κλπ αλλά και του κόσμου. Αξίζουν τα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Πέλλας και όλων των συνεργατών του γιατί η πόλη των Γιαννιτσών αυτές τις μέρες είναι το επίκεντρο του Ν. Πέλλας. Να αναφέρουμε ότι τα έσοδα τα οποία θα εισπραχθούν από τον Δήμο σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει τα αγγίξει το ποσό των 100.00 €.  

Αυτή η εδώ και χρόνια πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας αλλά  και φέτος της Σκύδρας λειτουργίας εμποροπανήγυρης  πρέπει κάποια στιγμή "να ανοίξουν τα μάτια του Δημάρχου της Έδεσσας"

o οποίος και παρευρέθηκε στα εγκαίνια.

Image and video hosting by TinyPic

Πολύς κόσμος μας ρώτησε γιατί στο χώρο την πρώτη ημέρα δεν υπήρχε λουνα πάρκ, εμείς μετά τηλεφωνικής επικοινωνμίας με τον αρμόδιο Αντίδημαρχο Πέλλας κ. Επιτροπάκη την επόμενη μέρα των εγκαινίων θα υπάρχει  εγκατασταστημένο το Λούνα Πάρκ.  Στον χώρο ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει από πλυντήριο - ξυλόσομπες - ρούχα - παπούτσια - εσώρουχα μέχρι και θήκες για I-Phone. Επίσης στους χώρους υπάρχουν και αρκετές ψησταριές για όλους τους επισκέπτες!!!!

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι η στιγμή των εγκαινίων όπου ο Δήμαρχος αναφέρεται στις δράσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει και στη συνέχεια το ρεπορτάζ συνεχίζεται στον χώρο της εμποροπανήγυρης.

 

Ακολουθεί παρακάτω το δελτίο τύπου του Δήμου Πέλλας:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών την Κυριακή το βράδυ. Πλήθος κόσμου  παραβρέθηκε στην τελετή και στον καθιερωμένο αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη  Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Στέφανος Δέβρελης και οι Αιδεσιμολογιώτατοι π. Φροίξος Πετρίδης, π. Γεώργιος Σιδέρης και ο π. Στέφανος Σούσης.

Ο Δήμαρχος  Πέλλας κ. Γρηγόρης  Στάμκος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του.

« Η ιστορική εμποροπανήγυρη ήταν και παραμένει σημαντικό εμπορικό  και κοινωνικό γεγονός.  Ένας θεσμός που έχει πραγματικά  ριζώσει στη συνείδηση μας  αν σκεφτούμε ότι η Εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται  από  τον 19ο αιώνα. Τότε βέβαια εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς, καθώς ήταν κυρίως χώρος αγοροπωλησίας ζώων και εμπορευμάτων.  Πάντοτε όμως, ήταν ένας  τόπος συνάθροισης και ένα ευχάριστο διάλλειμα από τα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ποιος από εμάς δεν έχει μνήμες, εικόνες ακόμη και γεύσεις και μυρωδιές από την εμποροπανήγυρη; Ποιος δεν νοιώθει δεμένος με αυτό τον χώρο από τα παιδικά του χρόνια;  Αυτόν λοιπόν τον θεσμό αιώνων προσπαθούμε να στηρίζουμε και να αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο. Και  αυτό το αποδεικνύει ο ολοένα  αυξημένος αριθμός συμμετεχόντων και επισκεπτών». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή οικονομική κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια δύσκολη καθημερινότητα. Βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά μέσα σε επτά μήνες σε προεκλογική περίοδο. Με τέτοιες συνθήκες δεν ευνοείται καμία επένδυση και καμία πρωτοβουλία.  Οφείλουμε  σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε να προσπαθούμε ενωμένοι για το καλύτερο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα».Image and video hosting by TinyPic

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος  Γιάννου, ο Διοικητής της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Χρήστος Καρυώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας  κ. Χρήστος Πασσαλής,  οι Πολιτευτές κ.κ. Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής, η κ. Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κ. Κων/νος Τσάγκαλος ,εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων, καθώς και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments