....

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ Η 17ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Τη μάχη για τη ζωή έχασε χθες τη νύχτα η 17χρονη μαθήτρια από την

Ημαθία, η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας μετά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείου της Ρώμης, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, την περασμένη εβδομάδα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η κατάσταση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι γιατροί βεβαίωσαν έπειτα από αλλεπάλληλα συμβούλια ότι η 17χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων της.

Οι γονείς της άτυχης μαθήτριας πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της θα μεταφερθεί στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα.

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας πληροφορήθηκαν την τραγική είδηση για τον θάνατο της συμμαθήτριάς τους από τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές τους. «Τα παιδιά αλλά και εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε με ψυχραιμία το τραγικό γεγονός. Για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και μας εξασφαλίστηκε ήδη ψυχολογική υποστήριξη σε όσους ενδεχομένως τη χρειαστούν» δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης.

Τη «βαθύτατη οδύνη» της για τον άδικο χαμό της 17χρονης μαθήτριας εξέφρασε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments