....

ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ

 

 

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την εις Διάκονον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Κωνσταντάκη στον ιερό ενοριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρυωτίσσης. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, πνευματικός του π. Κωνσταντίνου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο εφημέριος του ιερού ναού π. Κωνσταντίνος Γιαλατζόπουλος και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, Δαβίδ (Αρχιδιάκονος), Νίκανδρος και Μωυσής. Παρέστη επίσης ο βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσιος Σταμενίτης.


Προ της χειροτονίας ο υποψήφιος κατά την σύντομη ομιλία του τόνισε τον καθοριστικό πνευματικό του δεσμό με τον μακαριστό εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Χατζή, ο οποίος τον εβάπτισε προβλέποντας από την ημέρα της βαπτίσεως την πορεία του προς την ιερωσύνη και τον προετοίμασε γι᾿ αυτήν. Ευχαρίστησε επίσης τον πνευματικό του πατέρα, τον Αρχιερατικό επίτροπο Γιαννιτσών, την σύζυγό του Χαρά, τους γονείς του Ιωάννη και Βασιλική καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην πνευματική πορεία του. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης για την πατρική του αγάπη και την πνευματική έμπνευση.
Κατά την προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η χειροτονία αυτή γίνεται σε συνθήκες παγκόσμιας πολιτικής και Εκκλησιαστικής αναταραχής. Σε εποχή που έχει γεμίσει ο κόσμος από ψευδοπροφήτες που προαναγγέλλουν καταστροφές. «Η χειροτονία είναι ελπίδα για τον λαό σ᾿ αυτή την εποχή την ταραγμένη, όπου φαίνεται ότι Θεός μας έχει εγκαταλείψει. Δεν μας εγκατέλειψε αλλά κοιτάζει την πορεία μας», τόνισε. Απευθυνόμενος δε στον υποψήφιο διάκονο προσέθεσε: «Σε άγγιξε ο Θεός... Άγγιξε την ψυχή σου και σε οδήγησε. Οδήγησε τα βήματά σου εδώ, για να λάβεις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Η χειροτονία ενός κληρικού είναι ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι ο Θεός είναι κοντά μας.» Ευχήθηκε τέλος στον νέο διάκονο να είναι πάντοτε ειρηνοφόρος. Να φέρει τον Χριστό μέσα του και να Τον μεταδίδει στους ανθρώπους.
Ο π. Κωνσταντίνος κατάγεται από την Καρυώτισσα είναι 26 ετών και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι επίσης πτυχιούχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και διακόνησε επί σειρά ετών στον ενοριακό ναό ως ιεροψάλτης μέχρι την χειροτονία του. Ως Διάκονος θα υπηρετεί στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments