....

ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΟΔΕΨΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

Μετά την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα βουλγαρικά διαβατήρια σε Βουλγάρους που ζουν στο εξωτερικό, ο Στόϊκο Στόϊκοφ της ομάδας “OMO Ilinden” μιλώντας στο κανάλι 77 επεσήμανε ότι η διαδικασία αυτή δεν έχει σταματήσει.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα, περίπου  100 εκατομμύρια ευρώ για απόκτηση βουλγαρικών διαβατηρίων.

 

«Αυτό είναι πράγματι ένα μεγάλο ποσό. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες της περιοχής των Σκοπίων

έχουν δαπανήσει αυτό το τεράστιο ποσό για τα βουλγαρικά διαβατήρια, χρήματα τα οποία έχουν καταλήξει στις τσέπες κάποιου», είπε ο Στόικοφ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα αυτό μελλοντικά θα το χρησιμοποιήσει η Βουλγαρία για να αποδείξει την ύπαρξη μιας μεγάλης μειονότητας Βουλγάρων στα Σκόπια και πιθανόν να ζητήσει να γίνει σχετική μνεία στο Σύνταγμα του νοτιοσλαβικού κράτους.

 

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που η Ελλάδα, πετύχει στο αίτημά της, για την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων με όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

 

Τότε θα γίνει η αλλαγή του Συντάγματος», είπε ο Στόικοφ, από τη σλαβική μειονότητα του Πιρίν της Βουλγαρίας, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

 

--

The Hellenic Information Team

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments