....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνάντησης παρουσίασης των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ την προγραμματική περίοδο 2007-2013 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Π.Ε. Πέλλας.

 

Τη συνάντηση συντόνισαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ κ. Λίλα Ωραιοπούλου.

 

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος του ΕΥΖΗΝ Δημήτριος Γιώγας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, εκπρόσωποι των βουλευτών, του στρατηγού και αναπτυξιακών/παραγωγικών φορέων, οι Διευθυντές της Π.Ε. Πέλλας κκ. Δημήτριος Κόντος, Δημόκριτος Μανδάλης και Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολίτες.Image and video hosting by TinyPic

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρουσίασε τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα που υλοποιήθηκαν από το ΕΣΠΑ κατά τη διάρκεια της παρούσας και της προηγούμενης θητείας του στην ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Όπως σημείωσε, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα σε όλους τους Δήμους της Πέλλας και όλους τους αναπτυξιακούς τομείς, συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής, κοινωνική συνοχή και ενδυνάμωση της τοπικής πραγματικής οικονομίας.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια για τα έργα τα οποία έγιναν στον Δήμο Έδεσσας και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι Δήμοι να συνεργάζονται μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και τεχνογνωσία, προωθώντας κοινούς αναπτυξιακούς στόχους. 

 

Η κα. Ωραιοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στα ποσοτικά αποτελέσματα και τα οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών από την υλοποίηση των έργων.

 

Το έργο ανάπλασης των ποταμοβραχιώνων της Έδεσσας χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των αναπτυξιακών έργων στην τοπική οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον.

 

Επιπλέον, παρουσιάστηκε ένα μικρό βίντεο που κατέγραψε την φιλοσοφία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, ενώ η κα. Ρούλα Γουγούση, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Περιηγητών, αναφέρθηκε στην εμπειρία των χρηστών του έργου και στη συμβολή του στην τοπική επιχειρηματικότητα και ποιότητα ζωής.  

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των γενικών κατευθύνσεων για το νέο ΕΣΠΑ το οποίο περιλαμβάνει λιγότερα έργα υποδομών και περισσότερες δράσεις «άϋλου» χαρακτήρα. Θετικό στοιχείο είναι ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας περιλαμβάνει δύο πρόσθετα ταμεία τα οποία θα χρηματοδοτήσουν δράσεις στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και αγροτικής ανάπτυξης. 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments